Adana'da daha önce polis memurlarına taş attığı iddiasıyla serbest bırakılan ve geçen hafta bu kez taş yerine polise atmak istediği bombanın elinde patlaması sonucu iki parmağı kopan 15 yaşındaki bombacı D.K. tutuklandı. D.K.'nın tutuklanırken, "Bombayı yerde buldum. Kimseye zarar vermemesi için atarken elimde patladı" diye verdiği ifade inandırıcı bulunmadı.

Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı'nda 20 Ağustos'ta toplanan çoğu çocuk yaklaşık 40 kişilik PKK yandaşı yasadışı sloganlar atarak yürüdü. Yola ateş yakıp, barikat kurdu. Yapılan korsan gösteriye polis müdahale etti. Göstericiler polis memurlarına taş, molotofkokteyli ve el yapımı bomba atarak karşılık verdi.

BOMBA ELİNDE PATLADI
Göstericiler kaçarken aralarında bulunan D.K. elindeki el yapımı bombayı polis memurlarına doğru atmak istedi. Ancak, ateşlenen bomba D.K.'nin elinde patladı. Kanlar içinde yere yığılan çocuk diğer göstericilerin yardımıyla kaçtı.

İKİ PARMAĞI KOPTU
Kısa süre sonra D.K. yakınlarınca Adana Devlet Hastanesi'ne yaralı olarak getirldi. Sağ eli parçalanan D.K.'nin 2 parmağı ezilmiş olması nedeniyle kurtarılamayarak kesildi. Bombacı çocuğun sol eli ile vücudunun değişik yerlerinden de yaralandığı belirlendi.

BU KEZ TUTUKLANDI
Hastanede gözaltında tutulan D.K. tedavisinin tamamlanmasının ardından Adliye sevkedildi. Çocuk Savcısı tarafından tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye gönderilen bombacı çocuk D.K. tutuklandı.

'BOMBAYI YOLDA BULDUM'
D.K. savunmasında, yaralanıp 2 parmağının kopmasına neden olan bombayı sokakta yürürken bulduğunu iddia ederek, "Yerde duruyordu. Kimseye zarar vermemesi için yerden aldım. Boş bir yere atacakken bomba elimde patladı. Ben gösteriye katılmadım, bombayı sokakta buldum" dedi.

ÇOK SAYIDA BOMBACI ÇOCUK YARALANMIŞTI
Daha önce de çok sayıda çocuk, korsan gösterilerde el yapımı bombaları polis memurlarına atmak istemiş, ellerinde patlayın bombalar nedeniyle parmaklarını, bileklerini kaybetmişti.