PKK'lı teröristin maşası oldu

ADANA'da, 10 gün önce belediye otobüs durağında bulunduktan sonra uzmanlarca etkisiz hale getirilen 2.5 kilo C-4 patlayıcı içeren bombanın 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi B.Ö. tarafından bırakıldığı belirlendi. Operasyonu yürüten polis, kanlı eylemi planlayan kişiyle birlikte toplam 13 kişiyi yakaladı.

Kentin merkezinde, Kuruköprü Mahallesi'ndeki bir otobüs durağına bırakılan poşeti kontrol eden uzmanlar, içinde 2.5 kilo C-4 patlayıcı olan bomba olduğunu saptamış, bomba uzmanlarınca düzenek etkisiz hale getirilip, kanlı bir eylem gerçekleştirilmeden önlenmişti.

Görgü tanıkları, paketin pembe mini etek, siyah kilotlu çorap ve şapka giymiş bir kız çocuğu tarafından bırakıldığını bildirdi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, bombanın bulunduğu pakette bombayı hazırlayan ve kanlı eylemi planlayan 26 yaşındaki Şükran Aydın ile bir başka kişiye ait parmak izi buldu. Yasadışı örgüt üyeliği suçundan sabıkası bulunan Şükran Aydın, saklandığı Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki eve yapılan operasyonda yakalanarak gözaltına alındı.

NEFES KESEN OPERASYON

Aydın'ın nefes kesen yakalanma operasyonu DHA tarafından görüntülendi. Eve operasyon başlatılmadan önce sokağa keskin nişancılar yerleştirildi, silahlı çatışma ihtimaline karşı evin çevresindeki binalarda da önlem alındı. Ardından, kar maskeli özel tim polisi, Aydın'ın saklandığı eve girdi. Şükran Aydın ile birlikte onu evinde saklayan ve PKK örgütü üyeliğinden 10 yıl cezaevinde hapis yatan Rıdvan Ö., karısı F.Ö., çocukları S.Ö., H.Ö., Y.Ö., M.Ö., 12 yaşındaki B.Ö. ve A.Ö. ile akrabaları K.A., S.A, M.Ö., A.Ö. gözaltına alındı. Evde B.Ö.'nün kullandığı kıyafetlerle, şapkalar, bir tabanca, değişik çaplarda tabanca şarjörleri, 9 mm ve 7.65 mm. çaplı toplam 61 mermi bulundu.

Yapılan araştırmada kanlı eylemin plancısı Şükran Aydın'ın, bombalı paketi hazırladıktan sonra, dikkat çekmemek için Rıdvan Ö.'nün 12 yaşındaki kızı B.Ö.'ye verip, durağa bıraktırdığı ortaya çıktı. Pakette bulunan Şükran Aydın'ınkiler dışındaki diğer parmak izlerinin de B.Ö.'ye ait olduğu anlaşıldı. Aydın'ın 8 yıl kırsalda silahlı eylemlere katıldığı, daha sonra bomba eğitimi alıp, Adana'ya geldiği belirlendi. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen B.Ö., olayı ayrıntılarıyla polise anlattı. Akrabası olarak bildiği Şükran Aydın ile gezmeye çıktıklarını bildiren B.Ö.'nün "Çakmak Caddesi'nde gezdik. İnternek kafeye girdik, ben oyun oynadım, o birileriyle yazıştı. Sonra eve dönmek için yola çıktık. Benzin istasyonunun yanına geldiğimizde bana poşeti uzattı, `karşıya, benzinliğe bırak' dedi. Ben de poşeti aldım, benzinliğin yanındaki durağa bırakıp geldim. Bu sırada Şükran karşıdan beni izliyordu" dediği öğrenildi.

B.Ö., `12 yaşını doldurmayan çocukların cezai ehliyeti olmaması' nedeniyle TCK'nın ilgili maddesine göre Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakılıp, akrabalarına teslim edildi. Yaşları 15'den büyük M.Ö. ile A.Ö. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi, diğer zanlılar ise sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.