İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerince yapılan açıklamaya göre, terör örgütünün yurt dışındaki kamplarında bomba eğitimi alarak İstanbul'a geldiği belirlenen dört kişi, fiziki ve teknik takibe alındı. Takip sonucu, örgüt üyelerinin, örgüte eleman sağladığı ve İstanbul'da iki kamu binasına bombalı saldırı yapmayı planladıkları tespit edildi.

Söz konusu kişilerin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonla göz altına alınan şüphelilerin, üst ve ev aramalarından örgütsel doküman ve yayınlar ele geçirildi.

Şüphelilerin 2007 yılında Ümraniye ve Maltepe'de dört ayrı molotof kokteyli atma eylemine ve izinsiz gösteriye katıldıklarının tespit edildiği bildirildi.

Emniyette İşlemleri tamamlanan dört kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi..

MALTEPE GÜLSUYU KARAKOLU VE KÜÇÜKYALI ASKERİ DİKİMEVİ
İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da yakalanan ve adliyeye sevk edilen 4 terör örgütü üyesinin hedefinin, Maltepe Gülsuyu Polis Merkezi ile Küçükyalı Askeri Dikimevi olduğunu söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde yapılan basın toplantısına katılan Vali Güler, bombalama eylemleri hazırlığı içerisinde olan terör örgütü üyelerine ilişkin soruları da yanıtladı.

Yakalanan örgüt üyelerinin, terör örgütünün yurt dışındaki kamplarında bomba eğitimi aldıklarını belirten Vali Güler, ''Bu kişiler Maltepe Gülsuyu Karakolu ve Küçükyalı Askeri Dikimevi'ni kendilerine hedef seçmişti'' dedi./akşam