Bir teröristin, Kız Meslek Lisesi'ne atmak üzere kola kutusu içine yerleştirdiği parça tesirli bomba, elinde patladı. Elleri parçalanan 22 yaşındaki saldırgan Hüseyin G.'nin, BDP'nin düzenlediği pek çok yasadışı eyleme katılmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından tutuksuz yargılandığı öğrenildi.

Son dönemde sivillere yönelik kanlı saldırılara imza atan terör örgütü PKK'nın dün Şanlıurfa'daki hain planı tutmadı. Bir teröristin, Viranşehir ilçesindeki Kız Meslek Lisesi'ne atmak istediği parça tesirli bomba elinde patladı. Daha önce katıldığı pek çok yasadışı eylem sebebiyle tutuksuz yargılandığı tespit edilen 22 yaşındaki bombacı Hüseyin G.'nin elleri parçalandı. Polis, olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda 2,5 kilogram esrar ve 109 kök hint keneviri bulundu. Terör örgütü, Viranşehir'de eğitimi sekteye uğratmak için daha önce de öğretmenleri hedef almıştı. Ancak öğretmenleri yıldıramayan PKK'nın, öğrencilere saldırarak okullardaki eğitim-öğretimi durdurmayı hedeflediği belirtiliyor.

Patlama sonrası ilçe devlet hastanesine kaldırılan saldırgan Hüseyin G., ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İlk belirlemelere göre saldırganın sağ kaş ve sağ yanağında yara oluştuğu, sol işaret parmağının tamamen koptuğu, sol baş, sağ işaret, sağ baş ve sağ orta parmağının ise parçalandığı öğrenildi. Hastanede, parçalanan 3 parmağın yerine dikildiği belirtildi. Hüseyin G.'nin Viranşehir BDP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen yasadışı eylemlere katıldığı ve örgüt propagandası yaptığı bildirildi.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve bomba imha uzmanları tarafından yapılan ön incelemede, el yapımı ve parça-basınç etkili fitil ateşlemeli bombanın kutu kola ambalajı içerisine yerleştirildiği tespit edildi. Olay ile ilgili Hüseyin G., Mahmut K., Ali K. ve Resul D. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şüphelilerden Resul D.'nin işyerinde yapılan aramada bulunan bir adet laptop, bir adet harddisk ve bir adet harici disk, incelenmek üzere Emniyet'e götürüldü. Şüphelilerden Ali K.'nin ikametinde yapılan aramada ise 2,5 kilogram kubar esrar maddesi ve 109 kök hint keneviri ile bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor.