Adana'da, katıldığı yasa dışı eylemde polise el yapımı bomba atmak isterken bombanın patlaması sonucu bir elini kaybeden çocuk, hastaneden taburcu edilerek adliyeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyen çocuk, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

POLİSE BOMBA ATMAK İSTERKEN ELİNDE PATLADI

Olay, önceki akşam Ova Mahallesi 44008 sokakta meydana geldi. 17 yaşındaki M.A.A., bölücü örgüt lehine yapılan yasa dışı bir gösteriye katıldı. M.A.A., el yapımı bombayı polise atmak isterken elinde patladı. Sağ kolu, el bileği ve dirseği arasında kopan M.A.A, vatandaşlar tarafından Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polisler ise patlamanın meydana geldiği yerde M.A.A.'nın parçalanmış elini buldu. Polis, kopan eli hızla hastaneye yetiştirmesine karşın, kopan uzvun parçalanmış olmasından dolayı yerine dikilemeyeceği açıklandı.

'BOMBA ÖNÜME DÜŞTÜ, SUÇSUZUM'

2009 yılındaki Nevruz eylemlerine katıldığı için gözaltına alınan ve hakkında örgüt propagandası yapmaktan soruşturma açılan M.A.A., taburcu edildikten sonra adliyeye sevk edildi. Çocuk savcısına ifade veren ardından da nöbetçi mahkemeye sevk edilen M.A.A., "Gösteri yapılan yerden geçiyordum, bomba önüme düştü ve patladı. Suçsuzum" diye kendini savundu.

M.A.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, çocuğun yakınları adliye önünde görüntü almak için bekleyen gazetecilere saldırdı.