5 ayrı kategoride düzenlenen yarışmanın bölge elemlerinde dereceye giren 2 proje Aydın"ı Ankara"da yapılacak Türkiye Şampiyonası"nda temsil edecek.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar; mesleki ve teknik eğitim veren okullar ile kurumlardaki öğrenci ve kursiyerlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki bilgi ve becerilerini kullanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın" bu yıl dördüncüsünün düzenlendiğini söyledi. Yarışmalarda öğrenci ve kursiyerlerin bilimsel düşünce, geliştirici zeka, rekabet edebilme, araştırma ve geliştirme yönlerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirten Dindar, "SErkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Kız Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Turizm Öğretimi genel Müdürlüğü, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı okul ve kurumlardaki öğrenci ve kursiyerlerin katıldığı yarışmaların bu yılki konusu "Verimlilik" olarak belirlenmiştir” dedi.
İl genelinden toplam 140 projenin katıldığı yarışmanın il değerlendirmesinin Mimar Sinan Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yapıldığını hatırlatan Dindar, “Beş yarışma grubunda yapılan değerlendirmelerde, dereceye giren projeler belirlenmiştir. 13-15 Nisan tarihlerinde İzmir"de yapılan bölge elemelerinde; 5 ayrı kategoride bölge elemelerine katılan öğrencilerimizin hazırladığı projelerden birisi bölge birincisi, diğeri de bölge üçüncüsü olarak ilimizi Ankara"da yapılacak Türkiye Şampiyonası"nda temsil etme hakkı kazandı. Yarışmaya katılan tüm okul, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra yapılacak olan yarışmalara daha çok, daha nitelikli ve daha bilimsel projeler ile katılmalarını diliyorum” diye konuştu.
Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın bölge elemelerinde "Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Verimlilik" kategorisinde, Söke Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Polikalori Kontrol” adlı proje; "Hizmette Verimlilik" kategorisinde Buharkent Çok Programlı Lise öğrencileri tarafından hazırlanan “Belge Alma Levhası ve Etiketi” adlı proje; "Sağlık Hizmetlerinde Verimlilik" kategorisinde Çine 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "İdrar Torbasını Zahmetsiz Taşıyabilirsiniz” adlı proje; "Tasarımda Verimlilik" kategorisinde de Nazilli Nahit Menteşe Anadolu Kız teknik Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Hasta Banyosu” adlı proje ve "Üretimde Verimlilik" kategorisinde ise Söke Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Tezgahın Rüyası” adlı proje Aydın"ı temsil etti. Bu projelerden bölge birincisi olan Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Verimlilik" kategorisinde, Söke Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Polikalori Kontrol” adlı proje ile "Tasarımda Verimlilik" kategorisinde de Nazilli Nahit Menteşe Anadolu Kız teknik Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Hasta Banyosu” adlı proje Aydın"ı Ankara"da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası"nda temsil edecek.