Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Dünya Boks Şampiyonası'nda Türk sporcuların ''sıfır'' çekmesinin ardından, sistemi baştan aşağı değiştireceklerini söyledi.

Kendisinin bir yıldır federasyon başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Gözgeç, ''Gelinen bu nokta, mevcut düzenin iflas etmiş olduğunu gösteriyor. Bunu düzeltmek zorundayız. Sistemi baştan aşağı değiştireceğiz'' dedi.

''Bu sonuç sistemin hatası, büyük bir reform yaparak yeniden yapılanmaya gideceğiz'' diyen Gözgeç, ''Başarı bir günde yakalanmıyor. 5-6 yıllık bir projeye başlamak istiyoruz. Açacağımız boks okulu ile burada okuyacak çocuklarımızdan şampiyonlar çıkarmayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.

-Bakanlık ile işbirliği-

Eyüp Gözgeç, hayata geçirmeyi planladıkları boks okulu ile ilgili olarak daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile bir görüşme yaptığını da vurgulayarak, bakan Şahin'in konuya çok sıcak baktığını dile getirdi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki çocuklardan, boksa yetenekli olanları kuracakları okula alacaklarını belirten Gözgeç, şunları söyledi:

''Sayın Bakanımız ile yapacağımız görüşmeler sonrasında, biran önce projenin altını doldurmak ve hayata geçirmek istiyoruz. İlkokulu bitirmiş çocuklarımız arasından boksa yetenekli olanları, yapacağımız seçmelerle belirleyerek okulumuzda okutmak hedefimiz. Çocuklarımız hem dersini hem de sporunu yapacak. Başarıya giden yol, altyapıdan geçiyor. Bu bir başlangıç olacak. Sistem tamamen oturduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte projeler yapmayı da istiyoruz. Boks okulunda bir ekol oluşturmak ve burada okuyacak çocuklarımızdan şampiyonlar çıkarmayı planlıyoruz. Yeni bir macera aramaya gerek yok. İşe altyapıdan başlamamız lazım.''

A.A.