KOCAELİ'nin yeni kurulan ilçelerinden Kartepe'de oturan 12 yaşındaki Kudret Y., yanına gelen kişilerce zorla bir araca bindirilip kaçırılmak istendi. Küçük kız çok direnince paniğe kapılan zorbalar, Kudret'in boğazını kesip kaçtı. Küçük kız hastanede tedavi altına alındı, zanlılar aranıyor.
Olay, bugün akşamüstü Kartepe İlçesi'nin Kökesöy Semti'nde meydana geldi. Sokakta yol kenerında duran bir otomobilden inen 2 ya da 3 kişi, adres sorma bahanesiyle dışarıda oynayan Kudret Y.'nin yanına geldi. Zorbalar, bir anda çocuğu kucaklayıp, araca doğru götürerek kaçırmak istedi. Ancak, Kudret Y. çığlıklar atmaya başladı ve tüm gücüyle saldırganlara direndi. Çığlıklar üzerine paniğe kapılan ve yakalanacaklarını düşünen zorbalar, küçük kızın çocuğun boğazını bıçakla keserek yaraladı ve ardından otomobile binerek hızla kaçtı.
Çığlıklara koşan çevre sekinleri, Kudret Y.'yi yerde kanlar içinde bulup, onu hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Ağır yaralanan Kudret'in tedavisi sürerken, jandardma ve polis ekipleri kaçan zorbaları bulmak için geniş çaplı araştırma başlattı. Küçük kızın ailesi ve yakınları da olayı duyar duymaz hastaneye koştu.


MİLLİYET