İddialara göre, geçtiğimiz yıl Taksim Ticaret Meslek Lisesi'nde okuyan Şehvaz Akan okulu bırakarak bir tatlıcıda çalışmaya başladı. Şehvaz Akan'ın okula devam eden kız arkadaşı B.K. ise başka biriyle arkadaşlık etmeye başladı. Bunu öğrenen Şehvaz Akan, kız arkadaşı ve arkadaşlık ettiği kişi ile konuşmak için Maçka Demokrasi Parkı'nda buluşmaya davet etti; ancak çoğu lise öğrencisi kalabalık bir grup, konuşmaya ellerinde bıçak ve sopalarla gitti.

Önceki gün akşam saat 19.30 sıralarında park girişinde karşılaşan iki grup arasında çıkan kavgada Şehvaz Akan'ın boğazı kesilirken, arkadaşları Mesut Çelik (23) ve Emrah İşcan bıçaklandı. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine gelen ambulansla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 3 arkadaştan Şehvaz Akan tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Karın boşluğundan yaralanan Emrah İşcan ile bacağından yaralanan Mesut Çelik'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Maçka Parkı görevlisi, "Olay burada yaklaşık 20 kişinin kavga etmesi sonucu oluştu. Birininin karnına şişe vuruldu. Diğerine ise bıçak saplandı. Bunlar 2 gruptu. Hepsi yaklaşık 17-18 yaşlarındaydı" şeklinde konuştu.

Polis olay yerinde yaptığı incelemede sopa, şişe ve 2 ekmek bıçağı buldu. Gözaltına alınan B.K.'nin ifadeleri doğrultusunda kavgaya karıştıkları belirlenen 12 kişi gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

HÜRRİYET