Fenerbahçe"den devre arası ayrılmak istediği konusunda spekülasyonlar çıkan Roberto Carlos"un pazar günü Avrupa yakasındaki lüks bir otelin restorantında Başkan Aziz Yıldırım ile bir araya geleceği öğrenildi.
Brezilya basınında çıkan haberlere göre, Carlos bu konuyu görüşmek üzere uzun süredir randevu beklediği Yıldırım"dan “Evet” yanıtı aldı, ancak Başkan, yıldız oyuncunun ayrılma isteğine olumlu yanıt vermedi.
Carlos"un, Brezilya"daki yakın arkadaşı Luiciano Borgese medyaya yaptığı açıklamada, yıldız futbolcunun artık basın kanalıyla demeçlerinin çıkmasından sıkıldığını, konuyu Başkan Yıldırım ile yüz yüze görüşme kararı aldığını söyledi. Carlos, Borgese kanalıyla şu mesajları verdi:

“Derbi maçından sonra buluşmak istememin anlamı, Başkan"ın karşısına Fenerbahçe formasını 100. kez giymiş olarak çıkmak. Yıldırım"a, 560 kez Real Madrid, 143 kez milli forma ve 100 kez de Fenerbahçe formasını giymiş, 13 yıldır Avrupa"da oynayan, 4 lig, 3 Şampiyonlar Ligi ve 2 kez de kıtalararası kupayı kaldırmış 36 yaşında bir futbolcuyum, içimdeki tek aşk; ülkemde bir kulüpte oynayarak, Libertadores Kupası keyfini yaşayıp, futbol hayatıma nokta koymak diyeceğim”.
Carlos"un, Aziz Yıldırım"a Corinthians ile yaptığı ön protokolun şartlarını da açıklayacağı, 1 yıllık sözleşmesi olmasına rağmen, devre arasında ayrılmasına izin verilmesi halinde kamuoyunu bilgilendireceği de ifade edildi.

Danışman Santos

Bu arada Santos, Brezilya"nın Recorda radyosuna verdiği demeçte, Carlos"a, Corinthians ile ilgili bilgiler verdiğini söyledi.
Santos, Cristian ile kendisine bu kulüp hakkında sorular soran Roberto Carlos"un Corinthians ile sözlü anlaşma yaptığı izlenimine vardıklarını da belirtti. Fenerbahçeli futbolcu. yıldız oyuncuya Fenerbahçe"den ayrılma kararı konusunda ailesine de danışması gerektiğini tavsiye ettiklerini de vurguladı.
Santos, Carlos"tan boşalacak kulvara aday olduğunu da ekledi, “Ama o yeri doldurulacak bir oyuncu değil” dedi./milliyet