İspanya'da düzenlenen boğa yarışı festivalinde aralarında Amerikalı bir turistin de bulunduğu boğaların kovaladığı 6 kişi hastaneye kaldırıldı.

Boğa yarışı festivali San Fermin'de yaralananların arasında 62 yaşında bir yerli ve bir Kaliforniyalı başından yaralandı. Madrid'deki çiftlikten bırakılan boğalar 850 metreyi yaklaşık 2 dakika 20 saniyede koştu.

Eğlence düşkünleri beyaz kıyafetleri ve kırmızı atkılarıyla boğalardan kaçarken, koşturmaca sırasında birkaç kişi düşerek geride kaldı.

Yolun sonundaki Arena önünde ise bazıları bitkin bir halde yatarken boğalar da kendilerini bekleyen matadorlarla karşılaştılar.

73 yaşındaki emekli bir mimar, 2 İngiliz ve bir Amerikalı olmak üzere 4 kişi boğaların boynuz darbelerine maruz kaldı. 3 sene önce 27 yaşındaki bir İspanyol, kalabalık turist topluluğun önünde kalbine, akciğerlerine ve boynuna aldığı boynuz darbeleri sonucu öldü.

Pamplona yetkilileri Ortaçağ'dan beri süregelen festivalden dolayı şehrin nüfusunun 6-14 Temmuz tarihleri arasında 200 bin kişi artacağını umuyor.