Bodrum"da bir SİT arazisi. En güzel iki koya, Gümbet ve Bitez"e bakıyor. Buraya göz koyan dönemin kaymakamı ile garnizon komutanı ittifak kuruyor, "Arazi ekonomiye kazandırılsın" diye SİT alanından çıkarıp ihaleye açıyor...

Sonuçta arazi kazandırılıyor ama ekonomiye değil kaymakamın eşiyle komutanın oğluna! Düzmece bir ihaleyle 3 bin metrekarelik arazi, komutanın oğlu Alper Güleroğlu
ile kaymakamın eşi Seniye Ekşi"ye peşkeş çekiliyor!

Bodrum eski Kaymakamı Osman Ekşi"nin "ekonomiye kazandırılsın"diye bir bölümü SİT alanı olan Bodrum"daki değerli arsayı eşi ve ilçe Garnizon Komutanı ile ailesine "kazandırdı". 2004"te parsellere ayrılıp satışa sunulan araziyi SİT alanındaki araziyle trampa ederek elde eden kişi, 4 yıl sonra Kaymakam"ın eşi, Garnizon komutanının oğluna devretti. Toplam 3 bin metrekarelik alan şu anda tapu kayıtlarına göre ilçenin eski sivil ve askeri yöneticilerine ait.

Düğmeye 2004"te bastı

Kaymakam Osman Ekşi, Bodrum"un Gümbet ve Bitez koylarına bakan Konacık Beldesi tarihi Pedasa yolu üzerindeki deniz manzaralı araziyle ilgili operasyonu 2004 Ağustosu"nda başlattı. Muğla Valiliği"ne bir yazıyla başvuran kaymakam, ifrazı (ayrılma) yapılan Hazine"ye ait gayrimenkulun "ekonomiye kazandırılması"için satışa sunulmasını önerdi. Valilikten onay alındı ve ihaleler açıldı. İlçe Garnizon komutanı Zeki Gülleroğlu 44 bin TL"ye 1 dönümlük araziyi ihalede aldı.

Kağıdı verdi, arsayı aldı

28 Eylül"deki ihale ilginçti... Yaklaşık 2 dönümlük arazinin ihalesine; Hatice Kübra Öndeler ile o dönemki Bodrum Garnizon Komutanı Zeki Gülleroğlu"nun öğrenci olan oğlu Alper Gülleroğlu katıldı. Komutanın oğlu 35 bin TL teklif ederken, Öndeler 35.5 bin TL ile ihaleyi kazandı. ancak kaymakam, "satış fiyatı düşük"gerekçesiyle bu satışı onaylamadı, arazi ikinci kez ihaleye çıkarıldı. Kasım ayındaki ihalede komutanın oğlu 40.5 bin TL"de kalırken bir önceki ihaledeki rakibi 41 bin TL ile yine kazanan taraf oldu.

Araziye trampa istedi

Buraya kadar her şey normal görünüyordu. İhaleyi kazanan Hatice Hanım, başka bir bölgedeki SİT alanında kalan arazisiyle burayı trampa etmek istedi. Yani, para vermeden yasal hakkını kullanıp tek çivi çakamayacağı arsa ile bu değerli mülkü değiştirmek istiyordu. Bu talep de onay için Kaymakam Bey"e çıkarıldı. Osman Ekşi, bu isteği uygun buldu, Valilik"ten de onaylattı.

4 yıl sonra devir yapıldı

Kaymakam Bey, bu satış işleminden iki yıl sonra tayinle Karadeniz Ereğli"ye gitti. 2008"de ise tapuda ilginç bir gelişme oldu. Hatice Hanım, para vermeden aldığı araziyi 4"e böldürdü. Ardından 4 ayrı parselin satışı gerçekleşti. Bir parseli Komutanın oğlu Alper ile kaymakamın eşi Seniye Ekşi ortaklaşa aldı. Diğerine Kaymakamın eşi Seniye Hanım tek başına sahip oldu. Üçüncüsünü Komutan Gülleroğlu aldı. Sonuncusu da komutan ile oğlu adına tescil edildi.

ŞİMDİ EREĞLİ KAYMAKAMI

Kaymakam Osman Ekşia, 2005 yılında Bodrum"dan Zonguldak"ın Ereğli ilçesine kaymakam olarak atandı. Halen bu görevde. Garnizon Komutanı Hasan Zeki Güleroğlu ise Bodrum"daki görevinden emekliye ayrıldı.

"EKONOMİYE KAZANDIRILSIN!"

Eski Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi, 3 Ağustos 2004 tarihinde, Muğla Valiliği"ne 3480 sayılı bir yazı gönderiyor. Ekşi, Valiliğe gönderdiği yazıda “İlçemiz Konacık Beldesinde Köy üstü mevkiinde bulunan hazine adına kayıtlı eski 733 parsel sayılı taşınmazın ifrazından oluşan N18c19d3d pafta, 1642 parseldeki taşınmazın satılarak ekonomiye kazandırılması” nı talep ederiz diyor. Eski Kaymakam Ekşi, Valiliğe gönderdiği yazıya bir de iki arkeolog imzalı rapor ekliyor.

İki muhteşem koy manzaralı ARAZİ

Hazineye ait SİT alanıyken Bodrum eski Kaymakam Osman Ekşi"nin eşi Seniye Ekşi ile Emekli Garnizon Komutanı Albay Hasan Zeki Güleroğlu"nun oğlu Alper Güleroğlu"na geçen 3 bin metrekarelik arazi, Bodrum"un en gözde koyları Gümbet ve Bitez"e tam cepheden bakıyor. Doğal olarak, tarihi Pedasa yolu üzerindeki bu arazi muhteşem bir manzaraya sahip...
Vatan