Bodrum belediye çöplüğünde dün gece çıkan yangın kısa sürede yayılarak yerleşim yerlerine ulaştı. Yerli ve yabancı turistler korku içinde evleri boşalttı. Bodrum"un üzeri duman bulutuyla kaplandı....

Muğla"nın Bodrum İlçesi"de belediye çöplüğünde dün saat 22.30 sıralarında çıkan yangın, kısa sürede 650 metre rakımlı asırlık çam ağaçlarının bulunduğu Hedesa Yaylası"ndaki ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, Yokuşbaşı Mahallesi"ne kadar geldi. Yangına, 30 itfaiye aracı, 20 arazöz ve 100 orman işçisiyle müdahale edildi. İlçede tatil yapan yaklaşık 200 yerli turist ile AKUT arama-kurtarma ekibinden 20 kişi de söndürme çalışmalarına katıldı. Telsizle polis memurlarına anons geçilerek, çevre inşaatlarda bulunan 20 iş makinası bölgeye sevk edildi. Zaman zaman Yokuşbaşı Mahallesi"ndeki evlere 50 metre kadar yaklaşan alevler, son anda güçlükle önlenebildi. Alevlerin tehdit ettiği Albatros Tatil Sitesi, Ali Yazıcı Evleri, Çağlar Villaları boşaltıldı. Bodrum"un üzerini duman bulutu kapladı.

İtfaiye ekiplerinin rahat hareket edebilmesi için Milas- Bodrum trafiğe kapatıldı. Dumandan zehirlenen 3 vatandaş da Bodrum Devlet Hastanesi"ne kaldırılarak tedaviye alındı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrum Orman İşletme Şefi Doğan Demir, bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını yönlendirdi. Yaklaşık 15 hektarda etkili olan yangın geç saatlerde kısmen kontrol altına alındı.

Başkan: Söndürme çalışmaları sürüyor

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yangını söndürme çalışmalarının hızla sürdürdüğü belirterek, “Bodrum"u zor bir gece bekliyor. Kısa sürede kontrol altına almayı planlıyoruz. Şu aşamada yerleşim yerlerine ulaşması söz konusu değil. Vatandaşlarımız da çok duyarlı. İtrfaiye ekiplerine su taşıyor ve bu da bizi motive ediyor” dedi.

Vali: Gece olduğu için helikopter çalıştıramıyoruz

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ise gece olduğu için yangına helikopterle müdahale edilemediğini belirterek, “Yangının etkili olduğu bölgedeki otlar ve makilik alan müdahale çalışmasını güçleştiriyor. Ekiplerimiz, yangının büyümesini ve yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek için yoğun bir çaba harcıyorlar” diye konuştu.