Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu , üye Zeki Yiğit’in odasında “böcek” diye tabir edilen dinleme cihazının bulunmasını, “Hiç alışık olmadığımız, bizde çok rastlanmayan bir şey” sözleriyle değerlendirdi. 

Resim Heykel Müzesi’nde bir sergi açılışına katılan Danıştay Başkanı Karakullukçu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Danıştay binasında “böcek” çıkmasını değerlendiren Karakullukçu, “Evet doğrudur. Böyle bir dinleme cihazı çıktı. Şu an soruşturma devam ediyor” dedi. Karakullukçu, “Tarama yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna “Şu an gerek yok. Çünkü taşınma arifesindeyiz. Genel bir tarama yaptırmadık. Sadece arkadaşları daha dikkatli olması konusunda uyardık” yanıtını verdi. Karakullukçu, “Bir şeyin izinsiz dinlenilmesi aslında büyük bir olay. Hiç alışık olmadığımız, bizde çok rastlanmayan bir şey. Üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Yeni binaya taşınıyoruz. Artık böcek möcek kalmayacak, ilaçlayacağız her tarafı” dedi.

BÖCEK AKTİF ÇIKTI
Bu arada Danıştay üyesi Zeki Yiğit’in odasında masasının altından çıkan ‘böcek’ denen dinleme cihazının ‘aktif’ olduğu ortaya çıktı. Yiğit’in görev yaptığı 13. Daire’nin “özelleştirme” davalarına bakması, 6. katta bulunan makam odasına yerleştirilen cihazın bu konumuyla ilgisi olabileceği kuşkularını da gündeme getirdi.