Bitlis Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla, 30 yaşındaki bir hastanın böbreğinden 198 taş alındığı bildirildi.

Bitlis Devlet Hastanesi'nde görev yapan Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Muhammet Şahin Bağbancı, Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesindeki Güzelli köyünde yaşayan 30 yaşındaki Özgür Kızılkaya'nın sağ böbreğinden, 198 taş aldıklarını söyledi.

Hastanın ağrılarından dolayı ilk etapta Muş Devlet Hastanesine başvurduğunu, ancak ameliyatı Bitlis Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirdikleri ifade eden Bağbancı, ''Hastamız ağrılardan bir an önce kurtulmak için ameliyat olmak istiyordu. Hastayı ameliyata aldık. Yaptığımız açık ameliyat sonrası sağ böbreğinden 198 taşı çıkardık. Bu taşlardan 7'si büyük, diğerleri ise irili ufaklı taşlardı'' dedi.

Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve takiplerinin devam ettiğini dile getiren Bağbancı, ''Hastamızın herhangi bir sağlık sorunu yok, kısa sürede taburcu edeceğiz'' diye konuştu.

Ameliyat olan Özgür Kızılkaya ise yapılan ameliyat sonrası sağlık durumunun çok iyi olduğunu dile getirerek, ''Vatani görevimi yaptığım zamanlardan bu yana, böbreğimde taş olduğunu biliyordum. Fakat bu kadar taş olacağını tahmin etmiyordum. Beni ameliyat eden doktorlara teşekkür ediyorum. Şu an sağlık durumum çok iyi'' dedi.