Rus televizyonu Russia Today'in haberine göre, Irak'ta adı defalarca işkence olaylarına karıştıktan sonra ismini SCG International olarak değiştiren Blackwater'ın paralı askerleri, Suriyeli muhalif gruplara askeri eğitim vermek amacıyla bu ülkeye geçti.

"Gölge CIA" olarak bilinen Stratfor'un gizli yazışmalarını yayınlayan WikiLeaks de, özel güvenlik şirketi Blackwater'ın paralı askerlerinin Suriyeli muhaliflere eğitim verdiğini gösteren belgeler yayınlamıştı.

'ASIL AMAÇ REJİMİ DEVİRMEK'
SCG International İcra Kurulu Başkanı James F. Smith, bir elektronik postasında “Türkiye merkezli Suriyeli muhaliflerle” şirket arasında bir “keşif görevi” anlaşması yapıldığını belirtmiş, ancak esas görevin mevcut rejimi devirmek için muhaliflere yardım olduğunu söylemişti.

Kendisi ve özel güvenlik şirketi hakkında Stratfor Başkan yardımcısı Fred Burton'a bilgi veren Smith, sözleşme yaptıkları Suriyeli muhaliflere eğitim, güvenlik ve istihbarat toplamada yardımcı olacaklarını belirtiyordu.

'LİBYALI İSYANCILARA EĞİTİM VERDİK'
Smith, Stratfor'a verdiği bilgide Libya'da rejim değişikliği sırasında Ulusal Geçiş Konseyi üyelerini koruduklarını ve Libyalı isyancılara eğitim verdiklerini hatırlatıyordu.