Parti, RIM’in BlackBerry Messenger hizmetinin İngiltere’de elde ettiği başarıyı kutlamak için düzenlendi. Ancak güzel başlayan gecede kan aktı. Görgü tanıkları ve yerel basının verdiği bilgiye göre, Salı günü düzenlenen partide bir kişi kesici bir aletle yaralandı.

Wall Street Journal, yaralanmaya neden olan nesnenin kırık bir şişe olduğunu belirtti. Olayı hakkında RIM resmi bir açıklama yapmazken, RIM İngiltere’nin Twitter hesabından şu açıklama yapıldı: “Bu gece düzenlenen BlackBerry etkinliğimizde ciddi bir olay yaşandı. İlk dileğimiz, yaralanan davetlimizin sağlık durumunun iyi olması. Başlatılan soruşturmada polise yardımcı olabilmek için her türlü yardımda bulunuyoruz.”

KAÇARKEN ‘KUSTULAR’
Gecenin davetlileri arasında yer alan Channel 4 kanalının muhabiri Benjamin Cohen, Daily Telegraph gazetesine yaşananları anlattı. Cohen, “insanların kırık şişeyle yapılan saldırının ardından çığlıklar atarak çıkışa koşmaya başladığını ve bazılarının ağladığını, hatta kusanlar olduğunu” söyledi.

Cohen, “Bazı davetliler aşırı derecede alkol almıştı ve kendini iyi hissetmeyenler vardı. Kanın da etkisiyle kusanlar oldu. Bazıları sadece alkolün etkisiyle midesindekileri çıkarmaya başladı” ifadelerini kullandı. Cohen önemli bir noktaya dikkat çekerek, “Davetlilerin birçoğu hayatında önceden hiç bedava içki içme fırsatı olmamış gibi görünen gençlerdi... Bu BlackBerry için utanç verici bir durum” dedi.

ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR
RIM’ın son yıllarda başarı grafiği giderek aşağıları gösteriyor:

-RIM’ın iPad’in ilk rakiplerinden biri olan ve Nisan 2011’de yeni modeli piyasaya sürülen tablet bilgisayarı PlayBook, beklenenin çok altındaki satış rakamıyla şirketin zarar etmesine neden oldu.

-İki RIM çalışanı, Aralık 2011’de Çin’e yapılan bir iş gezisinde aşırı alkollü oldukları için Pekin’e gidecek uçaktan atıldı.

- Londra’da Ağustos 2011’de yaşanan sokak isyanı ve yağmalarda başı çeken çetelerin , daha ucuz ve sms yazması daha kolay olduğu için BlackBerry kullandıkları ortaya çıktı.

- Hackerların Mart 2011’de Google’ın her yıl düzenlediği Pwn2Own yarışmasında, BlackBerry’nin güvenlik açıklarını tespit etmesi, şirketin kullanıcılarından Javascript kullanmalarını istemesine neden oldu.

- RIM’ın 2011’in son çeyreğindeki geliri, bir önceki döneme göre yüzde 25 düşerek 4.19 miklyar dolara geriledi. Bu rakam, analistlerin beklentisinin bile altındaydı.