Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, derbiyi büyük bir hevesle beklediklerini söyledi, “Bu maçın bir futbol şenliği olmasını istiyorum” dedi.
Hem Beşiktaş, hem de Fenerbahçe"nin başında sayısız derbiye çıktığını belirten Alman hoca, “Bu derbilerden öğrendiğim şey şudur: Birincisi rakip takımı, ikincisi rakip taraftarı saygıyla karşılamak. Umarım Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi"nde hem kendisini, hem de Türkiye"yi iyi temsil eder. Şu an son şampiyon olduğu için Türkiye"nin en iyi takımı gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.
Christoph Daum, Denizli"ye de övgü yağdırdı, “Mustafa Denizli benim arkadaşım ve onunla yeniden görüşeceğim için seviniyorum. Benim için Denizli üst düzey bir teknik adamdır. Çok iyi bir Beşiktaş takımı yarattı. Yaptıkları transferlerle de daha güçlü oldular. Nihat"ı futbola başladığından beri tanıyorum. Beşiktaş için süper bir transfer” diye konuştu.

"Önemli olan sezon sonu"
Süper Kupa"nın büyük bir manevi anlam taşıdığını kaydeden Alman çalıştırıcı şöyle devam etti:
“İçinde bulunduğumuz hazırlık dönemine devam etmek için bu maç iyi bir şans. Almancada bu konuda güzel bir söz vardır. Her kadrodan, her 11"den önemli olan şey nasıl oynadığınızdır. Benim için sezon sonunda başarılı olmak sezon başında olmaktan çok daha önemli. Şampiyona karşı oynamak bizim için güzel bir şans. Bu şansı kullanmak istiyoruz. Başta da dediğim gibi bu maçı sevinçle bekliyoruz. Beşiktaş camiasıyla karşılaşmak, Yıldırım Demirören"le bir daha görüşmek beni çok mutlu edecek.” - milliyet