Pazar sabahı saat 07.00’de başlatılan futbolumuzdaki en geniş kapsamlı şike soruşturmasına ilişkin, her gün yeni, dudak uçuklatacak gelişmeler yaşanıyor, bilgilere ulaşılıyor. Son bilgi de, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Futbol Federasyonu’na hakemler konusunda baskı yaptığı yönünde. Edinilen bilgilere göre Yıldırım, İnönü’de oynanan ve Beşiktaş’ın 4-2 yenildiği karşılaşmaya Bülent Yıldırım’ın atandığını öğrenince Cüneyt Çakır’ın verilmesini istemiş. ‘Aziz Başkan’, Federasyon yönetimine bu isteğini ilettikten sonra da “Cüneyt Çakır’ı bana yollayın” diye telkinde bulunmuş. Telefon kayıtlarına yansıyan bu konuşmadan sonra hakem Çakır’ın Yıldırım’la görüştüğü, bunun görüntülerinin de poliste olduğu iddia ediliyor.
 
‘Toroğlu’nu kovdurdum’
 
İddialardan biri de, çoğu kez basında dillendirilen ama ‘somut’ bir veriyle açıklanmayan, eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu’nun Lig TV’den Yıldırım’ın talimatıyla kovdurulması.
 
“Erman Toroğlu’nu ben kovdurdum. Daha farklı şeyler mi yapayım?” dediği dinlemeye takılan Yıldırım hakkında, Toroğlu’nun suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Yıldırım’dan şikâyetçi olan Toroğlu’nun ‘müşteki’ sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor. Ayrıca gözaltına alınan şüphelilerin Futbol Federasyonu tarafından yapılan futbolcu menajerliği sınav sorularını 15 bin euroya sattıkları da öne sürülüyor. Hatırlanacağı gibi federasyon, bu sınavda usulsüzlük olduğu gerekçesiyle sınavı iptal etmişti.
 
Korcan’a Nissan alınmış
 
Şike soruşturmasında dün çok önemli bir gelişme yaşandı. Pazar gününden beri aranan ve dün gözaltına alınan Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğu’nun menajerler aracılığı ile Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay’a gol yemesi için şike teklif ettiği belirlendi. Ekşioğlu, menajerler Abdullah Başak ve Yusuf Turan aracılığı ile kaleci Korcan’a ulaşmış ve ligin son haftasında ‘Şampiyon’u belirleyecek mücadelede gol yemesini istemiş. Yapılan pazarlıkların ardından menajerlerle kaleci Korcan’ın gol yemesi için 55 bin euroya anlaşılmış. Söz konusu maçta Korcan’ın, özellikle Selçuk Şahin’in attığı ikinci goldeki hatası günlerce konuşulmuştu. Maç sonrasında İlhan Ekşioğlu, şikeyi ayarlamakta başarılı olduğu için Başak’ın oğluna Mini Couper otomobil hediye etmiş. Başak, dikkat çekmemesi için aracın ruhsatını kız kardeşinin üzerine yapmış. Operasyonlarda bu araca el konuldu. Öte yandan Korcan’a paranın ödenmediği anlaşılınca devreye Fenerbahçeli yöneticiler girmiş. İddiaya göre Korcan’a Nissan marka Qasqai otomobil alınmış. Genç kalecinin otomobil satın alınırken çekilmiş kamera görüntüleri olduğu öne sürülüyor.
 
Polisin, Eskişehirspor’un hocası Bülent Uygun ile futbolcu Ümit Karan’a bir araçla gönderildiği iddia edilen 400 bin TL’yi tespit etmek için göstermelik bir operasyon yapıp, söz konusu parayı kayda aldığı da iddialar arasında.
 
Kartal’ın kupası da tehlikede
 
Soruşturma çerçevesinde Beşiktaşlı yöneticileri de sıkıntılı günler bekliyor. Beşiktaş-İBB arasında oynanan Türkiye Kupası final maçında da şike olduğu iddia ediliyor. Serdal Adalı’nın İBB’li futbolcu İbrahim Akın’a teşvik verdiği öne sürülüyor. Adalı’nın da birkaç gün içerisinde ifadesine başvurulacak. İbrahim Akın ise aranıyor.
 
Beşiktaş’ın yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya’da bulunan Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ise arandığına dair haberlere ilişkin, “Benimle ilgili bir şey olsa burada olmazdım” dedi.
 
Vural da takibe takılmış
 
Öte yandan Konyaspor maçı öncesinde Fenerbahçeli bir yönetici ile Yeşil-Beyazlı takımın hocası Yılmaz Vural arasındaki konuşma da teknik takibe takıldı. Sarı-Lacivertli yönetici, Vural’a takımının yenilmesi durumunda tüm futbolculara teşvik primi verileceği vaatinde bulundu.
 
Fener’in 2-0 kazandığı maçtan sonra Vural’ın Fenerbahçe tesislerine gittiği polis kameralarına yansıdı. Bu arada aranan Vural’ın, yurtdışında olduğu ve Uerdingen-Trabzonspor hazırlık maçını izlediği öğrenildi.
 
radikal