Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Kongre Merkezi'nde başlayan II. Küresel Girişimcilik Zirvesi'nin açılışındaki konuşmasına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''geçmiş olsun'' dileklerini tekrar ileterek başladı. 
 
Bir yandan bölgede son derece yoğun bir dönüşüm rüzgarı eserken, öte yandan küresel ekonomide son derece sıkıntılı bir dönemden geçildiğini, küresel krizin yeni bir safhaya girmiş durumda olduğunu belirten Babacan, şöyle konuştu:
 
"Şu anda problem yaşayan hangi Avrupa ülkesi olursa olsun, bu bizim yapımızda, bizim gücümüzde, bizim kredibilitemize sahip bir hükümet olsun, inanın 3 ayda bu sorunlar çözüm yoluna girer. Burada önemli olan korkmadan gerekenleri yapabilmek, cesaretle sorunların üzerine gidebilmek ve ülkenin menfaatini her türlü şahsi ya da parti menfaatinin üzerinde tutmak." dedi.
 
Yepyeni bir Türkiye var
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomi alanındaki atılımlarına dikkat çekerek, "Belki, 10-20 yıl öncesinde maddi şartlar oluşmamıştı. Düşünün, bundan 10-20 yıl öncesine kadar ülkemizin rekabetçiliği, sadece Ortadoğu ve Balkanlar ölçeğinde sınırlıydı. Milli bir başarı, Ortadoğu ve Balkanlar'ın en iyisi olarak lanse edilirdi. Artık şimdi çok şeyler değişti şükürler olsun. Ülkemiz artık 70'lerin 80'lerin 90'ların Türkiye'si değil. Artık yepyeni bir Türkiye var." dedi.