Poyrazköy İddianemesi’ndeki bir belgede “Bizim çocuklar” denilen Tuğamiral Şafak Yürekli’nin de aralarında bulunduğu 5 muvazzaf Balyoz davasından tutuklandı.
 
Balyoz Darbe Planı soruşturmasında iki amirale daha tutuklama çıktı. Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bulunan ‘Balyoz’ belgeleriyle ilgili soruşturma kapsamında Poyrazköy davasının tutuksuz sanığı Tuğamiral Şafak Yürekli’nin de aralarında bulunduğu 6 muvazzaf asker önceki gün adliyeye gitmişti. Özel yetkili savcı Hüseyin Ayar’ın sorguladığı zanlılardan Tuğamiraller Yürekli, Osman Kayalar ile deniz kurmay albaylar Erhan Şensoy, Cem Okyay ve Gürsel Çaypınar, darbeye teşebbüs gerekçesiyle tutuklandı. 
 
“BU İSİMLER ÇOK ÖNEMLİ” 
 
Poyrazköy İddianamesi’nin 1 numaralı sanığı emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın bilgisayarından şifrelenmiş olarak ele geçirilen “Gündemlerim” adlı belgede Yürekli ile ilgili olarak “2009-2010 yılındaki top adaylarımız Şafak Yürekli, Fahri Can Yıldırım, Levent Görgeç ilgililere iletilsin... Şafak ve Fahrican Y. bizim çocuklardan, kuvvet bunların terfisi üzerine bina edilecek, alt kadememizdeki yapılanmamız için bu iki isim çok önemli” şeklinde notlar çıkmıştı. Dijital ortamdaki bu skandal notların ‘en son kaydedici’sinin Yürekli olduğu da bilişim uzmanlarının tespitleriyle iddianamede yer almıştı.