Uluslararası Af Örgütü’nün hazırladığı “Cehennemden Kaçış” adlı raporda örgütün elinden kurtulan 40 kadınla yapılan röportajlara yer verildi. İşte tüyler ürperten açıklamalar: 
 
- KENDİMİ EŞARPLA BOĞMAK İSTEDİM...27 yaşındaki Wafa takma adlı genç kadın: “Boğazımıza eşarplarımızı dolayıp bütün gücümüzle çekip kendimizi öldürmek istedik. Bayılmışım. O olaydan sonra birkaç gün konuşamadım...” 
 
- BENİ HEDİYE VERDİLER: 16 yaşındaki Randa takma isimli genç kız: “Bir adama ‘hediye’ olarak verildim ve tecavüze uğradım. Bana ve aileme yaptıkları gerçekten çok acı vericiydi. IŞİD, hayatlarımızı mahvetti. Aileme ne olacak? Onları bir daha görecek miyim bilmiyorum?”
 
-  YÜZLERİNE BAKAMIYORDUK: 18 yaşındaki Hannan: “Uzun sakalları ve silahlarıyla 20 kişilerdi. ‘Musul’a geliyorsun’ dediler. Ben reddettim. Bize vurdular ve arabalarına sürüklediler. Yüzlerine bakmaya cesaret edemiyorduk. Çok korkuyorduk. Bizi korkutmak için ateş açıyorlardı. Kimi istedilerse aldılar. Kendimizi öldürmek istedik ama yolunu bulamadık.”
 
-  EN SON YAŞLILARI SATTILAR: 30 yaşındaki Hama: “Savaşçılar bizi satın almaya grupça geliyorlardı. Doğru düzgün uyuyamıyorduk çünkü her saat başı yeni bir grup geliyordu. Sonunda tüm genç kızları aldılar. Geriye daha yaşlılar kaldı. En son da onlar satıldı. Bir IŞİD’ci bize 15 bin Irak dinarı (13dolar, yaklaşık 30 TL) gösterdi ve ‘Sizin ücretiniz bu’ dedi.”