Aydın merkeze bağlı Yılmazköy ve Kocagür köyü ile İncirliova’ya bağlı Sandıklı ve Gerenkova köyleri, İl Özel İdaresi Encümeninden çıkmasına rağmen ödeneklerini alamadıkları için zor durumda kaldı. Köy Muhtarları, İl Özel İdaresi’nden çıkan ödeneklerin, köylerin belediye mücavir alanı içinde kaldıkları gerekçesiyle ödenmediğini belirterek: “Tüzel kişiliğe sahip köylere belediyeler nasıl destek olacak? Biz projeleri hazırlatmıştık. Seçimlerden önce verileceği söylenen ödeneklere güvenerek harcamaları yaptık. Şimdi ne olacak? Biz bu ödemeleri kendi cebimizden mi karşılayacağız? Bu durumda bizi haritadan silsinler” dediler.
Kocagür Köyü Muhtarı Necdet Altıntaş, bugüne kadar belediyeden herhangi bir destek görmediklerini belirterek, “Maalesef Aydın Belediyesi’nden hizmet alamıyoruz. Tek güvencemiz Aydın Valiliğiydi. Şimdi İl Özel İdaresi de çıkan ödeneklerin iptal edileceğini belirtiyor. Zaten zor zahmet işleri yapabiliyorduk. Bu durumda nasıl hizmet göreceğiz? Bu durumda bizi haritadan silsinler daha iyi” dedi.
KÖYÜN YERİNİ BİLMEYEN BAŞKAN YARDIMCILARI
Kocagür Köyü Muhtarı Necdet Altıntaş, 1996 yılında Aydın Belediye Meclisi’nin aldığı kararla köyün mücavir alan içine alındığını kaydederek, “Belediye mücavir alanı içinde yer almamız bugünün konusu değil. 1996 yılına dayanıyor. Ancak, bugüne kadar İl Özel İdaresi’nden ödenek alıyorduk. Oysa 2 gün önce İl Özel İdaresi’nden gelen telefonla şok olduk. İl Özel İdaresi’nden çıkmış olan ödeneklerimizin kullanılamayacağı söyleniyor. Belediyeden yardım alamıyoruz. İl Özel İdaresi’nden bu şartlarda ödenek alamayacağız. Bu şartlarda bizim işimiz nasıl yürüyecek? Ayrıca, açık söyleyeyim; Aydın Belediyesi Başkan Yardımcıları Aydın’dan sadece 5 kilometre uzakta olan, üstelik belediye mücavir alanı içinde yer alan Kocagür Köyü’nün nerede olduğunu dahi bilmiyor. Böyle bir durumda bizlerin sorunlarıyla kim ilgilenecek?” diye konuştu.
MÜCAVİR ALANINDAN ÇIKMAK İSTİYORLAR
Altıntaş, Valilik Makamına bir dilekçe verdiklerini belirterek, “Valiliğe dilekçemizi verdik. Biz belediye mücavir alanı içinde yer almak istemiyoruz. Belediyeden bugüne kadar herhangi bir hizmet yada destek görmedik. Şimdi de devletten aldığımız ödenekler kesiliyor. Bu şartlarda biz belediye mücavir alanı içinde yer almak istemiyoruz” şeklinde konuştu.
Yılmaz Köy Muhtarı Mustafa İnce de, köyün belediye mücavir alanı içinde yer aldığından dolayı kendisinin İl Özel İdare yetkililerince arandığını ve çıkan 6bin 500 liralık ödeneğin dondurulduğunu belirterek, “Bin kişilik bir nüfusumuz var. Devletin çıkarttığı ödeneklerle bugüne kadar işlerimizi yaptırmaya çalışıyorduk. Şimdi bu da sonlandırılıyor. Belediyeden bugüne kadar herhangi bir hizmet görmedik. Bu şartlarda köyün sorunlarını nasıl çözeceğiz?” dedi. 
Gerenkova Muhtarı Hasan Güleç ise, “Önceki gün saat 12-13 arası İl Özel İdaresi Mali İşler Müdürlüğünden telefonla aranarak, çıkan ödeneklerle ilgili olarak herhangi bir harcama yapmayın, biz size yazı gönderinceye kadar bu ödenekleri yok kabul edin dedi. Öğrendiğimiz kadarıyla köyümüz, İncirliova Belediyesi Mücavir Alanı içinde kaldığı için bundan sonra yardımları İncirliova Belediyesi’nden alacaksınız deniyor” şeklinde konuştu.
2300 NÜFUSLU KÖY
Gerenkova Köy Muhtarı Hasan Güleç, köyün 2300 nüfuslu olduğuna değinerek, şunları söyledi: “Maddi sıkıntılarımız çok fazla. Köyü bir bekçi ile birlikte yönetiyoruz. Gelirimiz yok, ancak masraflarımız çok fazla. Düğün Salonu inşaatı için 15 bin lira ödenek çıkmıştı. Şimdi diyorlar ki bu ödeneği size veremeyiz. Gidin belediyeye, belediye size yardım etsin diyorlar. Bu yardımlar gelecek diye bir takım harcamalar yapmıştık. Mayıs ayından beri ödeneklerin çıkmasını bekliyorduk. Buna göre borçlanmıştık. Şimdi ödeneğin bize ödenmeyeceği belirtiyorlar. Şimdi biz ne yapacağız?”
Sandıklı Köyü Muhtarı Fazlı Kurşunlu ise, çok amaçlı pazaryeri projesi için 30 bin TL ödenek çıktığını ancak bu ödeneğin şimdi verilmeyeceğini öğrendiklerini söyledi. Kurşunlu, şöyle konuştu: “Mayıs ayında veya en geç seçimlerden önce bu ödeneklerin verileceği söylenmişti. Şimdi ödeneğin çıkmasına rağmen İl Özel İdare yetkilileri bizleri arayarak bu ödeneği kullanamazsınız diyorlar. Şimdi biz ne yapacağız? 1986 yılından beridir imar ve emlak için belediyeye para yatırılıyor. Bizim bu mücavir alandan çektiğimiz nedir? İstifa edip bu işten kurtulmak basit yol olur. Ancak bu işin kolayına kaçmak olur. Bizim gibi Aydın’da 3 köy daha belediye mücavir alanı içinde kaldığı gerekçesiyle İl Özel İdaresi’nden ödenek alınması engelleniyor. Bizim belediye mücavir alanı içinde olmak istediğimiz yönünde bir talebimiz olmamasına rağmen belediye bu yönde karar almış. Bu mücavir alanı olayı sıkıntı yaratıyor. Yetkililerin bir an önce bu durumu çözmesini bekliyoruz”