Alman teknik adam maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, takımının maça başladığı anlayıştan çok memnun olduğunu ifade ederek, "Takım mücadeleye hazırdı, iyi futbol oynadık, bu beni memnun etti aslında. Topa hakimiyeti daha iyi kullanmak lazım. Bu yenilgi bizi daha güçlü yapacak. Bu maçtan daha güçlü çıkacağız bundan eminim" diye konuştu. Rakiplerine karşı iyi baskı kurduklarını ve etkili bir performans ortaya koyduklarını, ancak bunu gollere çeviremediklerini anlatan Daum şöyle devam etti: "İyi baskıyı, performansı gollere çeviremedik. Maçın büyük bölümünü kontrol ettik, iyi pozisyon da bulduk ancak gol yapamadık. Final pasını da net bir şekilde yapamadık. Aslında maç istediğimiz gibi gidiyordu. Tabii ki Twente de güçlü. Hemen pozisyon ulamayacağımızı biliyorduk. Twente ile iyi savaştık. Sonra öne geçtik. Mehmet Topuz"u alarak ofansif olarak bir sinyal vermek istedik. İyi de oldu. Çok iyi baskı yaptık, mükemmel bir golle öne geçtik. Maalesef tam Gökhan"ın sakatlık anında dışarıda olduğunda istediğimiz gibi kompakt olamadık, sahada bir kişi azdık. Kompakt olsaydık o anda belki rakip pozisyona giremezdi. İkinci golde belki Twente biraz şanslıydı. Kafa topunu biz kazandık, rakibin ayağına gitti." Daum, Twente"ye maç boyunca 3 pozisyon verdiklerini, rakiplerinin bunlardan 2"sini gole çevirdiğini ifade etti.

KAZIM İÇİN DESTEK İSTEDİ
Kazım"a tribünlerden gelen tepkinin sorulması üzerine Alman çalıştırıcı futbolcusunu koruyarak, taraftarından ve medyadan Kazım için destek istedi. Kazım"ın bugüne kadar Fenerbahçe için çok önemli işler yaptığını vurgulayan Daum, şöyle konuştu: "Bence Colin Kazım haksız bir şekilde tenkit ediliyor. Hem Bursa"da, hem bugün burada gerçekten çok koştu. Gökhan ile Colin birlikte yaptığı baskı ve presle mükemmel iş yaptılar. Umarım basın mensupları ve tüm medya burada Colin"in iyi yaptığı işleri de görür. Şimdiye kadar çok iş yaptı, goller attı, attırdı. Bunları da görmek lazım. Hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Herkesten taraftardan Colin"i desteklemelerini istiyorum. Taraftarımıza sesleniyorum."

GÖKHAN SAKATLANDI, FENERBAHÇE GOL YEDİ
Fenerbahçe, Gökhan Gönül sakatlandığı ve tedavi için saha kenarında bulunduğu sırada beraberlik golünü kalesinde gördü. Gökhan Gönül, rakibiyle girdiği mücadele sonrası sakatlanırken, bu oyuncunun tedavisi sırasında sarı-lacivertli takım, mücadeleye bir süre 10 kişi devam etmek zorunda kaldı. Fenerbahçe, eksik mücadele ettiği dakikalarda Twente"nin golüne engel olamadı. Bu arada Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig"de İstanbul Büyükşehir Belediyespor yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına yarın sabah gerçekleştireceği antrenmanla başlayacak.

MCCLAREN: "BÖYLE BİR SONUÇ KESİNLİKLE BEKLEMİYORDUM"
Twente Teknik Direktörü Steve McClaren, Fenerbahçe karşısında aldıkları 2-1"lik galibiyetin beklentilerinin dışında bir skor olduğunu ifade etti. McClaren maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, kendileri için çılgın bir maç olduğunu ifade ederek, "Bizim için çok çılgın bir maç oldu. 2-1 kazandık, beklentilerimizin dışındaydı. Böyle bir sonuç kesinlikle beklemiyordum" dedi. Maçta ilk 20 dakikada seyircinin de baskısıyla zorlandıklarını anlatan McClaren şöyle konuştu: "İlk 20 dakika zorlandık, seyirciden çok etkilendik. İlerleyen dakikada oyuncular sahada büyüdüler, mental olarak geliştiler. 1-0 geriye düştük, ama oyuncularım buna rağmen kazanmasını bildiler, oyuncularımla gurur duyuyorum. Mental anlamda büyük gelişmeler gösteriyorlar. Çok takım burada kazanamadan gidiyor, biz kazandık bu akşam."

Fenerbahçe"nin hala grubun favorisi olduğunu savunan tecrübeli teknik adam, "Çok iyi bir tecrübeye sahip. Gruptan bir sonraki turlara çıkma şansı devam ediyor. Bu akşam üzerlerinde stres vardı. Çok iyi yıldızları var. Hepsi bireysel olarak maçı tek başına kazandıracak oyuncular. Bu akşamki anahtar olay bizim takım savunmamızdı. İyi savunmayla Fenerbahçe"yi durdurduk" diye konuştu./fanatik