yunus-yapucu-001.jpgAydın Alevi Güç Birliği adına konuşan Dernek Başkanı Rıza Akdeniz uygulanan politikadan bir an önce vazgeçilmesi istedi. Akdeniz, ''Yurtta ve dünyada barış ilkesi ışığında hareket etmesiyle ortadoğu'daki kargaşalardan uzak durmayı başaran ülkemiz vardı. Yanlış politikalar sonucu son 30 yılda Ortadoğudaki  sorunlar ülkemizi de tehdit eder hale gelmiştir. Irak’da, Afganistan’da, Mısır’da, Telafer’de, Şengal’de, Kobane’de, Karatepe’de, Gezi’de ırkı, dili, dini ne olursa olsun katledilen canların acılarını içimizde his ediyoruz. Biran önce bu yanlış politikalardan vazgeçilerek, tüm dünyayla birlikte ortak bir çözüm üretilip bu vahşete derhal son verilmelidir" dedi.

Alevilerin yıllardır şiddete uğradığını belirten Akdeniz, ''Yüzyıllardır şiddete ve asimilasyona uğrayan aleviler Cumhuriyet’le birlikte nefes almıştı.Demokratik ve laik cumhuriyetin nüvesini oluşturan Aleviler daha sonraları baskılarla zulümlerle katliamlarla tekrar tekrar karşı karşıya kalmıştır. Stockholm Sendromu, “Kasabın bıçağını yalayan kurban” hakaretlerine rağmen anlaşılmak istenmeyen Alevi-Kızılbaşlar her kesim tarafından siyasette bir basamak olarak kullanılmaya başlamıştır. Örgütleri temsil etmeyen sırf Alevi diye sizden aday gösterdik diye iradesine ipotek koyulan Aleviler olarak Aydın Alevi Güç Birliği olarak artık yeter diyoruz'' 
şeklinde konuştu.

Aydın Alevi Güç Birliği yayınladıkları deklarasyon da, "Kurumlarımızın çatısı altında siyaset yapmayacağız ama siyasete müdahil olacağız. Ülkemizde ve dünyadaki sorunlara ortak olarak tavır koyacağız. Yerelde ve genelde Aydın Alevi Güç Birliği olarak süzgecinden geçmeyen adayı sırf Alevi diye desteklemeyeceğiz. Direten partileri de gözden geçireceğiz.Tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye için, tüm kamuoyuna duyurulur" ifadeleri yer aldı.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınbunukonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg
20141022_154841.jpg
img-20141022-wa0002.jpg