Son günlerde artan terör olaylarına ilişkin sert açıklamalarda bulunan Bakan Günay, "Vatanın hangi köşesinde olursa olsun, cebinde Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdı taşıyan hiçbir yurttaşı biz ayırmıyoruz, ayırmaya çalışanları Allah kahretsin'' dedi.

"HERKES AKLINI BAŞINA DEVŞİRSİN"

Balçova Termal Otel'de İzmir Valiliği tarafından düzenlenen iftar sonrası basın mensuplarının Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde BDP'li vekillerin kendilerinin yolunu kesen PKK'lı teröristlerle aralarına mesafe koymamasına yönelik sorularını yanıtlayan Bakan Ertuğrul Günay, ''Bu millete büyük acılar çektirenlere hiçbir şey olmamış gibi davranılması ve kahraman tarzda övücü mukabelede bulunulması hepimizi yaralar. Herkes aklını başına devşirsin. Herkesin bir tahammül noktası var. Birbirimizin tahammülünü zorlamayalım. Silahlar bir an önce gömülsün'' diyerek cevap verdi.

"GÜNEYDOĞU ENDÜLÜS GİBİ"

Bu ülkede yaşayan hiçbir vatandaşı ötekileştirmediklerini söyleyen Günay, "Milletvekilleri hangi siyasi partiden olursa olsun sağduyulu davranmalı. Bu milletin ortak özlerine karşı duyarlı olunmalı. Bizim derdimiz barış ve bütünlük. Ben Ege Bölgesi'nden daha çok Güneydoğu'ya gittim. Ege'nin ne kadar varsa Güneydoğu'nun da o kadar turizm potansiyeli var. Biz seçimler sırasında İzmir'i Barcelona'ya benzetmeye çalıştığımızı söylemiştik. Güneydoğu'nun da Endülüs gibi büyük bir turizm potansiyeli var. Bu vatan hainleri yakamızı bırakırsa hem bölge, hem Türkiye rahat edecek. İnsanlar kalkınmadan daha fazla yararlanacak. Hem bölgeye hem Türkiye'ye hem de Kürt kökenli vatandaşlarımıza çektirdikleri acılardan vazgeçsinler. Silahları gömsünler. Ellerini kaldırsın ve gelsinler. Bu millet büyüktür ve birçok şeyi bağışlamasını bilir. Yeter ki silahları gömsünler'' diye konuştu.