MELTEM CUMBUL: KADINLAR BENİM TARAFIMI TUTUYOR

Dizi nasıl gidiyor?     

- Çok iyi. Senaryoyu okurken çok eğleniyorum. Zaten uzun zamandır komedi yapmak istiyordum. “Nuri” dizisiyle bu isteğimi gerçekleştirdim, çok mutluyum. 

Oktay Kaynarca ile birlikte yıllar sonra aynı projedesiniz. Oktay Bey"le iyi anlaşıyor musunuz?

- Yıllar önce “Nereden Başlasak, Nasıl Anlatsak” adında bir program hazırlamıştık birlikte. O zaman da çok uyumlu çalışmıştık. şimdi de çok uyumlu çalışıyoruz. Herhangi bir problem yok. 

Canlandırdığınız Leyla karakterini biraz anlatır mısınız?

- Leyla çocukluk aşkıyla evlenmiş, iki çocuklu bir kadın. Hiç beklemediği anda beklemediği bir olay yaşıyor, kocası Nuri 21 senelik evliliklerini 21 yaşındaki bir kız için dağıtıyor. Ortada çocuk varsa medeni davranmak gerektiği düşünülür. Ama insanın içinde patlayan sıkıntıları yok saymak da mümkün değildir. Leyla zaman zaman o patlamaları yaşıyor. 

Eskiden çok sevdiği eşiyle kanlı bıçaklı artık, değil mi?

- Öyle. Ama bunun bütün nedeni Nuri; daha doğrusu Nuri"nin yaptıkları. Buna rağmen Leyla intikam planları yapmıyor. Karşısına çıkan güzel fırsatları değerlendiriyor. Mesela genç bir mimar ile tanışıyor, onunla geliştirdiği iş ve buna bağlı olarak yakaladığı başarı, Nuri"yi perişan edecek olaylar zincirini başlatıyor. 

Tam bir kadın hikayesi aslında. Toplum daha çok Leyla"cı mı dersiniz?

- Bazı olaylar yüzünden “Yürü be Nuri” diyenler de oluyor ama kadınlar Leyla"nın tarafını tutuyor. 

Leyla bizi güldürüyor. Siz onun kadar eğlenceli bir tip misinizdir?

- Eğlenmeyi ve olaylara komik tarafından bakmayı severim. Sakinimdir, sinirim bozulunca gülmeye başlarım.

Son olarak diziniz artık çarşamba günleri ekrana gelecek. Neler söyleyeceksiniz?

- İzleyicilerimiz bizi yeni günümüzde de yalnız bırakmayacaktır. Değişen tek şey artık pazar günleri değil çarşamba günleri ekran başındakileri güldürecek olmamız.

OKTAY KAYNARCA: YAŞLILIK SENDROMUNA  GİREN ADAMIN ÖYKÜSÜ

Oktay Bey, siz bu projeye nasıl dahil oldunuz?

- Daha “Adanalı”yı çekerken böyle bir fikir vardı aklımızda zaten. Bir gün Kıbrıs"tan dönerken Tayfun bana bahsetmişti ana hatlarıyla, çok gülmüştük. “Bunu yapalım” dedik.

Nuri neler yapıyor ki bir evlilik bitiyor, yeni bir evlilik geliyor?

- Aslında suçlu Nuri... “Hayatım elden gidiyor” diye düşünmeye başlayan, yaşlılık sendromuna giren bir erkeğin öyküsü bu... Önce bazı adımlar atıyor, sonra acaba doğru bir şey mi yaptım diye kendine sormaya başlıyor. 

Nuri için 21"in uğuru var mı? 21 yıllık evlilik sonrası 21 yaşındaki kız?

- Hiç öyle bakmamıştım ama bence bu uğur değil talihsizlik! Çünkü eski karısını da gözden çıkarmış değil... Hakkı olmamasına rağmen çocuklarının annesini kıskanıyor. 

Diziniz artık çarşamba günleri ekrana gelecek. Bu değişikliği nasıl yorumluyorsunuz?

- Bu değişikliğin izleyicileri pek fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. ızleyicilerimiz dizi hangi gün ekrana gelirse gelsin bizi takip etmeye devam edecektir.

ÖYKÜ ÇELİK: EVLİ ADAMLA BİRLİKTE OLMAK SANIRIM ZORDUR

Nuri ile sizin canlandırdığınız Reyna"nın ilişkisinden bahsedelim öncelikle. Ne zaman, nasıl başlıyor bu yasak aşk?

- Reyna ile Nuri"ninki aslında yaz aşkı. Reyna bir sörf yarışması için otele geliyor ve orada Nuri ile tanışıyor. Ama Nuri evli ve başta bu gerçeği ondan saklıyor. Reyna evli olduğunu öğrenince onu terk ediyor, Paris"e gidiyor. Nuri de peşinden. Ve sonunda Nuri, eşi Leyla"ya ayrılmak istediğini söylüyor. 

Evli erkekle beraber olmak nasıl bir duygudur?

- Büyük ihtimalle zordur. Ama Reyna bilmiyor ki başta... Ama biraz inatçı olduğu için daha sonra inandığı şeyin peşinden gidiyor.

Leyla ile Reyna"yı karşılaştırırsak?

- Leyla güçlü bir kadın ama Reyna çok da tasvip edilen bir karakter olmayacak. 

Reyna"nın gözünden Nuri nasıl biri?

- Aslında çabuk gaza gelebilen ve parlayan bir adam. Ama aynı hızla da sönüp geri çekiliyor. “Hayır” demeyi bilmiyor. Güçlü değil ama tilki gibi bir adam. 

Saç renginizi Reyna karakteri için mi değiştirdiniz?

- Evet, Onun için. Ön taraflarını biraz ışık olsun diye açtık. Ama doğal olmayı daha çok seviyorum. Kestiremiyorum da çünkü yasak, böyle Kezban gibi dolaşıyorum.

Dizinin gününün değişmesiyle ilgili neler söyleyeceksiniz?

- İzleyicilerimizin bizi yalnız bırakmayacağını düşünüyorum. Artık onlarla çarşamba günleri buluşacağız.