Teklif daha sonra TBMM Genel Kurulu"nda görüşülecek.

Komisyona Ergenekon kapsamında yapılan tutuklamalar damgasını vurdu. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül"den bir değerlendirme yapması istendi. Gönül “Ergenekon ile ilgili olarak sorumlu olmadığım bir alanda yanıt veremem. Bakanlığımın icraatı dışında bir konudur. Bizden onay almıyorlar ki” dedi.

Gönül"e bedelli askerliğin gündemde olup olmadığı sorusu da yöneltildi. Gönül, bedelli ile ilgili bir düzenleme yapılacağı zaman herhangi bir yasa çıkarmaya gerek olmadığını vurguladıktan sonra “Celp fazlası durumunda Genelkurmay"ın talebi üzerine bedelli askerliğin gündeme gelebileceğini" söyledi. Ancak Gönül, askerlikte süre kısalmasından olayı yüzde 17"lik bir azalma olduğunu bu nedenle bedelli askerliğin yakın bir zamanda önlerine geleceği tahmin etmediğini de belirttikten sonra "Bu nedenle ben bedelli askerlik yok demiyorum gündemimizde yok diyorum” dedi.

Gönül birkaç gün önce özelleştirme idaresi başkanı Metin Kilci"nin uygun bir zamanda MKE (Makine Kimya Endüstrisi Kurumu) özelleştirileceğine ilişkin soruları da değerlendirdi. Gönül “2004 yılında aldığımız bir kararla MKE"yi tek genel müdürlük yaptık. Demek ki özelleştirme söz konusu değildir. Kaldı ki sayın Kilci önümüze gelirse karar veririz demiş. Önüne gitmeyeceğini ben siz söylüyorum” dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Milli Savunma Komisyonu"nda gazetecilerin sorusu üzerine Başbakan ile arabada yaptığı görüşmeyle ilgili soruya askerlik kanununda yapılacak değişikliklere ilişkin önergeler üzerine konuştuklarını söyledi.

Genelkurmay Başkanı ile Başbakan"ın görüşmesiyle ilgili olarak ise “Mutab bir görüşmedir. Mutat bir görüşmedir. Her zamanki gibi görüşmedir. Solana"dan sonra görüşecektir” dedi.

Hürriyet