Ligin ikinci haftasında Mersin İdman Yurdu'nu yenerek puanını 6'ya çıkaran Bursaspor zirveden kopmamaya kararlı. Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı, iki maçta da 3 golle 3 puan aldıklarını hatırlattı. Bölükbaşı, "Biz zirve takımıyız. Geçen hafta net bir galibiyet aldık. Bu hafta çok sıcak olmasına rağmen yine 3 puan 3 golle alındı. Önümüzde uzun bir maraton var. Perşembe Beşiktaş, daha sonra da Sivasspor ile önemli maçlarımız var. Hocamıza ve çocuklarımıza güveniyoruz. Hepsi kafalarına zirveyi koymuşlar. Bizi izlemeye devam edin. Bursa camiasının da bu konuda ilgisini bekliyoruz. Şampiyonlukta yaşadığımız coşkuyu bekliyoruz. Bu coşku ve birlik beraberlik olursa başarı daha çabuk, daha kolay gelir" şeklinde konuştu.

"İSABETLİ BİR KARAR OLDU"

Perşembe günü oynanacak Beşiktaş karşılaşmasına siyah beyazlı taraftarların alınmamasına da değinen Bölükbaşı, "Bizim kararımızın dışında sayın valimizin ve İstanbul Valisinin verdiği bir karar. Federasyona bildirdikleri bir karar. İsabetli olmuş, çünkü Beşiktaş'ın Avrupa Kupaları maçında Bursaspor aleyhine kötü tezahüratlar vardı. Ligler daha yeni başlamışken böyle bir karar isabetli oldu. Biraz zaman geçmesi gerekiyor. Bu karara da biz de sevindik. Bir ceza almıştık. Valimizin girişimiyle affedildi. Bu yıl TFF, fair play ödülünü alacak kulübe şampiyonluk kadar ödül vereceğini açıkladı. Bu güzel bir gelişme. Bursaspor taraftarı da şampiyon olduğumuz seneki gibi fair-play'a aday olacaklarına inanıyorum. Bu ödülü almak istiyoruz. Onlara çok güveniyoruz" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ MAÇINI YUNUS YILDIRIM YÖNETECEK

Öte yandan, Spor Toto Süper Lig'in 3'üncü haftasında Bursaspor'un perşembe günü Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.00'da Beşiktaş ile oynayacağı müsabakayı Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Adil Sinem ve Nihat Mızrak yapacak. Karşılaşmanın 4'üncü hakemi ise İlker Meral.

1600'ÜNCÜ GOL MERSİN İDMAN YURDU FUTBOLCUSUNDAN

Tarihinde, Süper Lig'de 1599 gol atan Bursaspor’da 1600'üncü golü kimin atacağı merak konusu olmuştu. Maçta 1-0 yenik duruma düşen yeşil beyazlılarda Turgay’ın ortaladığı topa Joseph ters bir vuruş yapınca beraberlik sağlandı. Böylece Bursaspor’un 1600'üncü golünü atan Mersin İdman Yurdu futbolcusu Joseph tarihe geçti.

MERSİN'DE İLK GALİBİYET

Mersin İdman Yurdu deplasmanında hiç galibiyeti bulunmayan Bursaspor bu kez şeytanın bacağını kırdı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam Bursaspor’un başında ilk kez Mersin İdman Yurdu sınavına çıktı. Yeşil beyazlılar zorlu mücadeleden 3-1 galip ayrılarak bir ilke daha imza attı.

BANGURA İLK GOLÜNÜ ATTI

Bursaspor'un AIK Stockholm takımından tarihinin en yüksek ücretini ödeyerek transfer ettiği Bangura yeni takımıyla ilk kez golle tanıştı. İkinci yarının hemen başında defansın hatasını affetmeyen Bangura yeşil beyazlı takımı öne geçiren golü attı.