Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden Fethullah Gülen, son kitabında cemaat mensuplarının devlet kadrolarına sızdığı iddialarına yanıt verdi. Gülen, "Bir milletin ferdi, kendi milleti için var olan müesseselere sızmaz; hakkıdır girer oraya; mülkiyeye de girer adliyeye de, istihbarata da girer hariciyeye de" dedi.
Fethullah Gülen'in güncel meselelere ilişkin görüşlerini kaleme aldığı "Ölümsüzlük İksiri" adlı kitabı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nca yayımlandı.


"İftiraya uğradım"
Kitapta, fikir öncülüğünü yaptığı eğitim faaliyetleri konusunda iftiraya uğradığını belirten Gülen, bu faaliyetlerin maddi kaynağına ilişkin iddialar için şunları söyledi:
"Bugüne kadar milletimiz adına ciddi hiçbir şey yapmamış olan ve yarınları adına da hiçbir şey yapacak gibi görünmeyen, sadece 'Nerede bir villa kapabilirim?' hülyalarıyla oturup kalkan kimseler kıskançlıkları sebebiyle iftira atıyorlar. Dahası millet ve vatan uğruna fedakârlığın ne demek olduğunu bilmediklerinden Anadolu insanının bu okulları ne fedakârlıklarla devam ettirdiğini kavrayamıyorlar."


'Askere yine giderim'
Kitabında eğitim müesseselerinin milletin malı olduğunu, değirmenin suyunun da Anadolu'nun tertemiz bağrından geldiğini daha önce de anlattığını belirten Gülen, orduyla karşı karşıya getirilmesinin, din ve dindarlara karşı tavır alanların tutumu olduğunu iddia ederek şu ifadeleri kullandı:
"Neredeyse 70 yaşına basıyorum. Bugün çağırsalar yine giderim o mübarek asker ocağına. İnsanlar genel olarak orduyu vatanın bekçisi diye anlatırlar. Bence, o topyekûn mukaddeslerin; mazinin, milli kültürün, hürriyet ve emniyetin en emin muhafızıdır."
Devlet kadrolarına sızdıkları yolundaki iddialara değinen Gülen, bir insanın kendi millet fertlerini yine kendi memleketindeki bazı müesseselere girmesi için teşvik etmesine 'sızma' denemeyeceğini söyledi. "Teşvik edilen insanlar da o müesseseler de bu ülkeye ait. Kastedilen manadaki sızmayı belli bir dönemde Türk milletinden olmayanlar yaptılar hatta belli yere kadar geldiler. Belki endişelerinin altında o sızıntıların fark edilmiş olabileceği endişesi var" diyen Gülen, şöyle devam etti:
"Bir milletin ferdi, kendi milleti için var olan müesseselere sızmaz; hakkıdır girer oraya; mülkiyeye de girer adliyeye de, istihbarata da girer hariciyeye de."


Gülen tespitleri kitapta

Gülen'in kitabının önsözünü Ali Bulaç kaleme aldı. Kitapta, feminizm, kadın, kazanç, tevazu gibi birçok konuda Fethullah Gülen'in tespitleri bulunuyor.

Milliyet