Bayram boyunca Gültur Motel'de sahneye çıkan efsanevi üçlü, Küçükkuyu'nun bir oksijen cenneti olduğunu ve gördükleri ilgiden oldukça memnun kaldıklarını söyledi. Her gün yeni bir şarkıcının çıkıp sonra da kaybolmasına sitem eden Erol Büyükburç, yeni nesil şarkıcılar için “Onlar genetiği değiştirilmiş biz ise organiğiz” diyerek şakayla karışık kalıcı olmasının sebebini açıkladı.

Son zamanlarda gündemde olan demokratik açılım konusunu değerlendiren Büyükburç, “Bu ülke tecrübelidir. Bu ülke de insanlar birbirlerini sever ve et tırnak olmuştur. Biz birbirimizden kopmak için değil birbirimizi daha çok sevmek, birbirimize daha çok sarılmak durumunda olan bir topluluğuz. Bizi mütemadiyen birbirimizden ayırmaya çalışıyorlar, ortaya sürekli bir şeyler atıyorlar” diye konuştu. İskender Doğan da, “Bu ayrımcılık hikayeleri dış güçlerin kışkırtmasından başka bir şey değil. Bütün amaçları Atatürk"ün kurmuş olduğu Cumhuriyet içerisinde yaşayan herkesi bölmek, parçalamak, farklılaştırmak için yeni bir mücadele var” dedi.

Sıcak tavırlarıyla izleyenleri kendilerine hayran bırakan pop müziğinin efsaneleri, en kısa zamanda yeni çalışmalarıyla sevenleriyle buluşacaklarını da belirtti.
Erol Büyükburç son çalışmaları hakkında bilgi verirken yıl sonunda çıkacak olan yeni albümünde Yunus Emre'ye ait ilahileri senfonik olarak okuyacağını ve CD'nin de yıl sonunda piyasaya sürüleceğini dile getirdi. /hürriyet