CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın partisine yönelik sözleriyle ilgili, ""Çıkmış bize "eşkıya" demiş. Allah aşkına bizim eşkıyalıkla ne alakamız var? Elimizde silah, ağzımızda kem söz mü var?” dedi.

Kılıçdaroğlu, Giresun"un Güce İlçesi"nde parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, Güce"ye ilk defa bir genel başkanın geldiğini ifade ederek başlayan Kılıçdaroğlu, kendisinin vatandaşa her yere gideceği ve derdini dinleyeceği sözünü verdiğini hatırlattı. Dün (önceki gün) Ordu"da konuşma yaptığı sırada meydandaki AK Parti teşkilat binasında bulunan partililere de selam gönderdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ""Onlara da selam söyledim. Çünkü ben bize oy vermeyen vatandaşlarıma da saygı duyuyorum” dedi.

""İnsanı sevmek, güzel şeyler söylemek, umut vaat etmek varken Başbakan Erdoğan"ın CHP"ye "eşkıya" dediğini"" ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

""Çıkmış bize eşkıya demiş. Allah aşkına bizim eşkıyalıkla ne alakamız var? Elimizde silah, ağzımızda kem söz mü var? Eşkıyalık bu değildir. Eşkıyalık vatandaşa konuşma hakkı vermemektir, vatandaş derdini anlattığında "al ananı da git" demektir. Eşkıyalık Meclis"teki milletvekiline konuşma hakkı vermemektir. Vekiller konuşmak istiyor konuşturmuyorsun, millete derdini anlattırmıyorsun. Milletvekili derdini anlatacak, kanunla ilgili derdini anlatacak, "hayır, konuşma"... Ben konuşmayacaksam milletin derdini nasıl dile getiririm. Kim eşkıya kim yurtsever, kimin ülkenin çıkarlarını savunduğunu, kimin ülkeyi pazarladığını bilin diye anlatıyorum. Kimin inançlara saygılı, kimin ülkeyi kaynaştırmak, birleştirmek ve kimin ülkeyi bölmek istediğini bilin diye anlatıyorum.""

yeniakit