Latin-rock'ın dünyaca ünlü ismi Carlos Santana, önceki akşam Kuruçeşme Arena'da sahneye çıktı.


SANTANA KONSERİNDEN KARELER

Santana ve ekibi, konser alanını dolduran 13 bin kişiyi sahne şovları, gitar soloları ve danslarıyla coşturdu. Led ekranlardan yansıyan Santana'nın belgesel niteliğindeki videoları da seyirciyi 'hippi Santana'nın gençlik yıllarına götürdü.


Carlos Santana, 20 yıl aradan sonra önceki akşam Kuruçeşme Arena'da konser verdi. 13 bin kişinin izlediği konser, Kuruçeşme'de yoğun trafiğe neden oldu. Trafiğe takılmamak için Boğaz'ın kenarındaki konser alanına özel tekneleriyle gelenlerin sayısı bir hayli fazlaydı. Konser alanının girişinde kuyruklar oluşurken, içeride Santana coşkusu vardı.
Saat 21.00'e doğru sahnedeki hareketlenme arttı. Sahne üzerinde, dolunay şeklini alan ayı görüntüleyen altı kişinin, konser başladığında Santana'nın ekibinden olduğu anlaşıldı. Türkiye'ye 32 kişilik ekibiyle gelen Santana'nın sahnesinde konserin başından sonuna kadar müzisyen sirkülasyonu yaşandı.
Sıradaki şarkı kadınlar için
İlk parçada enstrümantal bir seçim yapan Santana'ya ikinci parçadan itibaren vokaller Andy Vargas ve Tony Lindsay eşlik etmeye başladı. Biri sabit, diğeri boynunda iki gitarı ayna anda çalan Santana, vaat ettiği eğlenceyi fazlasıyla yaşattı. Sanatçı, "Hava çok güzel değil mi, güzel şehir, güzel insanlar? Buraya bizi dinlemeye geldiğiniz için teşekkür ederiz. Sıradaki şarkı kadınlar için" dedi ve hemen ardından hit parçası "Maria Maria"yı çaldı.
Bu köprü affediciliği temsil ediyor
Türkiye'de bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Carlos Santana, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz de sizin gibiyiz. John Lennon'ın Imagine, Bob Marley'in One Love şarkıları... Hepsi barışı ve aşkı simgeliyor. Biz aşkın gücüyüz, gücün aşkı değil. İstanbul'daki köprü sadece iki kıtayı birleştirmiyor, affediciliği, barışı ve sevgiyi de temsil ediyor. Ben uslanmaz bir hippiyim. Hippi, aşktaki barışı simgeler. Paraya bakan kişiler hippi değildir. Herkes merkezde birleşsin, güzellik ve mutluluk almak için bir sihir üretelim. Bu dünya hepimiz için büyük."
Dans etmekten yorulduk
Repertuvarında "She's Not There", "A Love Supreme", "Black Magic Woman", "Foo Foo", "Europa", "El Farol", "Oye Como Va" şarkılarına da yer veren Santana, hiç ara vermediği konseri, Matchbox Twenty grubunun solisti Rob Thomas ile yaptığı "Smooth" düetiyle tamamladı. Konser alanını dolduran yaklaşık 13 bin kişi, coşkulu alkışlarıyla Santana ve ekibini yeniden sahneye çıkmaya ikna etti. Sahneye dönen ekip, "Corazon Espinado" ve "Jingo" şarkılarıyla 20 dakika daha performans sergileyip, iki saatlik konsere nokta koydu. Unutulmaz bir akşam yaşayan ve dans etmekten yorulan seyirci, yoğun kalabalık yüzünden alandan çıkmakta bir süre zorlandı.