Osmaniye"de, günlük Medya gazetesinin sahibi İlyas Kör, aşırı statik elektrik yüklü vücudunu adeta malzeme çantası gibi kullanıyor.

Gazete sahibi İlyas Kör (39), AA muhabirine yaptığı açıklamada, vücudunun aşırı statik yüklü olduğunu farkına, koluna taktığı saatin arızalanması sonucu 2006 yılında gittiği tamircide vardığını söyledi.

Gittiği tamircide, saatin bileğinden çıkarttıktan sonra tekrar çalışmaya başladığını anlatan Kör, "Tamirci vücudumda statik elektrik olup olmadığını sordu. Olmadığını söyleyince denemek amacıyla bir kaç tane metal aksamı vücuduma
yaklaştırdı. Bu sırada metal aksamların vücuduma yapıştığını görünce çok şaşırdım. Bu durum yaz aylarında daha çok oluyor"dedi.

Kör, günlük hayatında fazla yürüdüğü zaman veya yaklaşık 1 saat süren gazete basımı sırasında vücudundaki "statik elektrik"in arttığını, bu zamanlarda ince giysileri tercih ettiğini belirtti. Meslektaşları arasında "mıknatıs adam" ve "biyonik adam" olarak tanınan, bu tanımlamalardan da rahatsızlık duymayan İlyas Kör, vücudunun bu özelliğini, adeta vücudunu alet takımı olarak kullanıp avantaja dönüştürdüğünü ifade etti.

İlyas Kör, "Doktorlar bu durumun rahatsızlık olmadığını söylediler. Milyonda bir görülen özelliğim çalışırken çok işe yarıyor. Beni ilk kez görenler ise hayli şaşırıyor. Tek sorunum saat kullanamıyor olmam" diye konuştu.

MİLLİYET