Manchester'da okul yönetiminin aldığı karar nedeniyle, ergenlik çağındaki Iqbal'ın yüzündeki tüyler sınıfta alay konusu oldu. Öğretmeni, bıyık bıraktığı gerekçesiyle evine gönderdiği Müslüman öğrencisi Iqbal'e, tıraş olana kadar bir daha okula gelmemesini söyledi. Yaklaşık 700 öğrencinin öğrenim gördüğü Manchester Academy sözcüsü, öğrencilerin tıraş olması gerektiğini ve bunun normal bir istek olduğunu açıkladı.

Gelecek yıl yapılacak olan Genel Ortaokul Eğitimi Sertifikası sınavlarına hazırlanan ve kesinlikle tıraş olamayacağını söyleyen Iqbal, "Ergenlik çağına girdim ve daha 16 yaşımda fırça gibi sakalım olsun istemiyorum" dedi.

Oğlunun yaklaşık 2 haftadır okula gidemediğini ve birçok dersi kaçırdığını söyleyen babası Asif Mahmood, okul yönetimini oğlunun öğrenim hayatını tehlikeye sokmakla suçladı. Mahmood, "Bize bıyığın üniformanın bir parçası olmadığını söylediler. Önce şaka olduğunu düşündüm. Bu çok anlamsız. Oğlum tıraş olmak istemiyor. Çünkü daha 14 yaşında ve bu yaşta tıraş olmaya başlarsa bunu hayatı boyunca sürdürmek zorunda kalacak. Bence burayı sadece kızların okuduğu bir okul yapsınlar" diye konuştu. DHA