Fevzipaşa Mahallesi'nde yaşayan 19 yaşındaki Taha Çıldır, eski motosikletini tamir ettiği sırada motor sistemini öğrenmeye başladı. Çıldır, bisikletini önce motor ile, daha sonra elektrik ve son olarak da bağladığı bir piknik tüpü yardımıyla LPG ile çalışır hale getirdi. Yaklaşık iki yılda bisikletini tüple çalışır hale getirdiğini kaydeden Çıldır, tüp ve benzinin karışmaması için kendi çabaları ile bir sistem de yaptığını söyledi. Çıldır, "Arabalar tüple çalışıyor da bisiklet neden çalışmasın'' diyerek kolları sıvadığını ve motoru piknik tüpü ile çalıştırmayı başardığını ve daha sonra da benzinle de çalışması için ayrı bir düzenek yaptığını anlattı.

Bisiklete bağladığı bir akü sistemi ile motor düzeneğinin elektrikle de çalışmasını sağladığını belirten Çıldır, "Bisiklette güvenlik önlemi olarak 4 adet fren bulunuyor. Şu anda tek sorunumuz, kullandığımız piknik tüpünün büyüklüğü. Çünkü kullandığımız tüp günde 3 saatlik gezme ile bizi yaklaşık 20 gün götürüyor. Bu bizim için çok uzun bir süre. Bu süreyi kısaltmak için daha küçük bir tüp yapmayı yada orijinal bir tüp bulup monte etmeyi düşünüyorum. Benim esas amacım, elektrikle gitmek ama şu anda bisikletim 4 fonksiyona da sahip" dedi.

Yakıt bitince yolda kalma korkusu olmadığını söyleyen Çıldır, ''Vatandaşlar araçlarının yakıtı bitince petrole gidiyor. Biz ise mahalle bakkalına gidip piknik tüpünü değiştiriyoruz. Piknik tüpü bittiğinde benzin ile gidebiliyoruz. Benzin de olmadığında elektrik sistemini devreye koyuyoruz. Akü de bittiğinde pedal çevirerek yola devam edebiliyoruz'' diye konuştu.

Taha Çıldır, trafikteki motosikletlerin hepsinin LPG sistemi ile çalışabileceğini belirterek, uyguladığı yöntemin projesini toplumun hizmetini sunmak için destek beklediğini sözlerine ekledi.