Solak, yaptığı açıklamada, Bisikletçiler Derneği Aydın İl Temsilcisi Emre Polat ve doğa spor malzemeleri işletmeci Uğur Köse tarafından temsilcilik bünyesinde gezme koşullarına has özelliklere sahip bisikletler, kask, eldiven, tozluk ve benzeri araç ve gereçlerin yanında yürüyüş için gereken forma, çorap, ayakkabı gibi gereçlerde yardımcı olmaya çalıştıklarını ve ayrıca bisiklet kiralama ve bisiklette doğabilecek teknik arızaların giderilmesinde servis hizmetleri de sunduklarını belirtti.
Sağlıklı bir yaşam için herkesi doğa sporu yürüyüş ve bisiklet sürmelerine davet eden Çolak, ''İnsanlarımıza çevredeki kirli havadan bir nebzede olsa uzak kalmak için bisiklet ve çevre yürüyüşünü öneriyoruz. Son haftalarda etkinliklerimiz büyük ilgi görüyor. İnsanlarımızın doğa gezintileri için ihtiyaç duyabilecekleri araç ve gereçler için 'Bisikletçiler Derneği Aydın İl Temsilciliği' bünyesinde hizmet vermeyi uygun gördük. Çeşitli markalarda gezme koşullarına has özelliklere sahip bisikletler, kask, eldiven, tozluk ve benzeri araç ve gereçlerin yanında yürüyüş için gereken forma, çorap, ayakkabı ve benzeri gereçlerde yardımcı olamaya çalışıyoruz. Ayrıca Bisiklet kiralama ve bisiklette doğabilecek teknik arızaların giderilmesinde servis hizmetleri de sunuyoruz'' dedi.
Aydın dışından gelen ve doğa yürüyüşü veya bisiklet gezintisi yapmak isteyenlerin de olduğunu kaydeden Çolak, ''Aydın'a bir haftalık veya bir kaç günlüğüne gelen vatandaşlar, geldikleri yerlerde her türlü teşkilatları olabilir ama bu malzemeleri getirip götürmeleri sorun oluyordu. Artık bu imkanların tamamı sunulabildiği gibi kiralanabiliyor. Bu konuda da hizmet sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Çolak, Aydın'da grup yürüyüşleri veya gezintileri yapan sivil toplum kuruluşları olduğunu TEMA, Doğa Koruma Deneği gibi çevreci kuruluşlarla zaman zaman ortak çalışmalar yaptığını kaydetti.