44. Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun İzmir-Kuşadası etabı tamamlandı. Etapta, İtalyan bisikletçi Alessandro Petacchi, 3.24.16'lık derecesi ve tekerlek farkıyla birinci oldu.
44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İzmir-Kuşadası etabı, son derece çekişmeli bir mücadeleye sahne oldu. İzmir Saat Kulesi Meydanı'ndan start alan ve Kuşadası Atatürk Meydanı'nda sona eren zorlu etabın ardından İtalyan Milram takımından Alessandro Petacchi, 3.24.16'lık derecesiyle birinci, Arjantinli Guillermo Ruben Bonglorno ikinci, İspanyol Javler Benitez Pomares ise üçüncü oldu.
Heyecanlı ve zorlu bir mücadeleye sahne olan İzmir-Kuşadası etabının tamamlanmasının ardından Kuşadası'nda Atatürk Anıtı önünde ödül töreni düzenlendi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan ve Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ile kalabalık bir sporseverin katıldığı törende, İzmir-Kuşadası etabında ilk üç dereceye girenlere madalya ve kupaları verildi. Kupa töreni sırasında Kuşadası Belediye Bandosu gösteri
sundu.
Törende konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğini ve dünyanın önde gelen sporcuların yarıştığını belirterek, turun dünyanın önde gelen yarışları arasına gireceğini söyledi.
Derecesi 2.2'den 2.1'e yükseltilerek, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan ve profesyonellerin katıldığı bir yarış haline gelen 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda, dünyaca ünlü sporcular mücadele ediyor. Aralarında Türkiye'den BRİSASpor'un da bulunduğu 22 profesyonel takımla Türkiye, İrlanda ve Hollanda olmak üzere 3 milli takım yarışıyor. Yaklaşık 150 sporcunun katılımıyla yarış; İstanbul, İzmir, Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Ölüdeniz, Kalkan, Finike, Antalya ve Alanya'yı kapsıyor.
İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndan başlayan ve bugün İzmir-Kuşadası etabı koşulan tur, yarın Kuşadası-Bodrum etabıyla devam edecek. Tur, 20 Nisan Pazar günü Antalya'nın Alanya ilçesinde sona erecek.