Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler, oluşturdukları heyetlerle partiler arası bayramlaşma ziyaretlerinde bulunuyor.

AK Parti'de, siyasi partilerin bayramlaşma heyetlerini, Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nur Özkaya ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk kabul etti.
AK Parti'ye ilk gelen CHP heyeti oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan AK Parti Genel Merkezi'ne bayram ziyareti yaptı.
Perihan Sarı, bayram sohbetinde, ramazan ayının duyguların doruğa ulaştığı bir ay olduğunu, Ramazan Bayramı'nda da manevi haz ve doyumun doruğa ulaştığını ifade ederek, vatandaşların, AK Parti camiasının ve bayramlaşma törenlerini izleyen basın mensuplarının bayramlarını kutladı.

Manevi dünyada yaşanan haz ve doyumun ramazan ayında yaşanan olaylarda hayatını kaybeden şehitler ve dünyanın değişik yerlerindeki savaşlarda hayatını kaybeden insanların açısıyla gölgelendiğini belirten Sarı, ramazan ibadetlerinin, bayram namazının, iftar ve sahur sofralarının ve bayramın günlük siyasetin üzerinde olması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz da CHP camiasının ve tüm vatandaşların bayramını kutlayarak, bayramların güzel değerlerin, sevincin, paylaşmanın yaşadığı önemli günler olduğuna dikkati çekti.
Kapusuz, ''Bu güzellikleri ağız tadıyla yaşamak, memleketin birliğinin, bütünlüğünün adeta bir simgesidir, bayramlar bu milletin vazgeçilmez değeridir'' diye konuştu.

Ramazan ayında üzücü olaylar yaşandığını hatırlatan Kapusuz, savaşlardan arınmış bir dünyada huzur, kardeşlik ve barışın egemen olduğu bir ülkede yaşama temennisinde bulundu.

MHP heyetinin ziyareti

CHP heyetinin ardından AK Parti'ye MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel'den oluşan MHP heyeti ziyarette bulundu.

Ayhan, Ramazan ayının duyguların doruğa ulaştığı zaman olduğuna işaret ederek, vatandaşların, AK Parti camiasının ve ziyaretleri takip eden basın mensuplarının bayramlarını kutladı.

Kapusuz, MHP heyetinin ziyareti sırasında ramazan ayının bolluğun, bereketin ve güzelliklerin simgesi olduğuna işaret etti.

''Bu güzellikleri yaşamak istemeyen, bu güzelliklerin farkında olmayan, bunların kıymetini de bilmeyenler de bulunabiliyor'' diyen Kapusuz, şöyle devam etti:

''Onlar da milletimizin hafızasına ve kaydına geçiyor. Bu millet, elbette sabrıyla, hoşgörüsüyle, anlayışıyla birçok şeyi takip ediyor, ama milletimizi ve ülkemizi sıkıntıya sokmak isteyenler şunu unutmamalılar ki bu sabrın, tahammülün gereği neyse bu devlet, bu millet onu yerine getirecektir. Kıyamete kadar var olma mücadelesinde birlik ve beraberliğin devamı konusunda en ufak bir taviz verilmeyecektir. Bu, bayram vesilesiyle herkes tarafından doğru anlaşılması gerekli olan bir husustur.''

''Maalesef bu bayramda da huzurlu günler yaşayamadık''

AK Parti'yi MHP heyetinin ardından Saadet Partisi Genel başkan Yardımcısı Latif Öztek, Genel İdare Kurulu üyeleri Yahya Coşkunsu ve Muzaffer Baydar'dan oluşan heyet ziyaret etti.

Öztek, bayramın huzur, barış ve mutluluk getirmesi gerektiğini, buna karşın bu bayramda İslam coğrafyasında savaşların devam ettiğini belirterek, ''Maalesef bu bayramda da huzurlu günler yaşayamadık. İslam dünyasındaki kavgalar ve savaşların bayram vesilesiyle son bulmasını, huzura kavuşmalarını temenni ediyoruz'' dedi.

İnsanlık tarihinin inişli çıkışlı, sevinçli hüzünlü günlerinin bu çağda da devam ettiğini ifade eden Kapusuz, şunları kaydetti:

''İnsanlıktan nasibini almamış birtakım çevrelerin, insanlık dışı olayların yaşandığı bir dünyada bulunuyoruz. Özellikle Arakan'da yaşanan olaylar, Suriye'deki olaylar, diğer ülkelerdeki felaketler bu medeniyetin mensuplarının birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin ve dayanışmasının simgesi olan bayramları ve ramazan ayındaki güzellikleri gölgelememesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü insanlık bu güzellikleri daha çok hak etmektedir. Savaştan, kandan, gözyaşından, başkalarına yapılan zulümlerden bir sonuç elde edilmemiştir. Sadece kötü, kara tablolar kalmıştır. Biz, inanıyoruz ki insanlık ramazan ayı vesilesiyle bu güzellikleri bundan sonra da huzur, barış ve esenlik içerisinde yaşasın.''