Mevcut AK Parti İl Başkanı Sadık Atay"ın tek listesiyle gerçekleştirilen AK Parti Aydın 3. Olağan Kongresi"ni değerlendiren Şevket Kaya, kongrenin istenilen birliği sağlayamadığını ileri sürdü. Kongre sürecinde yaşananlara da değinen Kaya, “Biz seçimden önce 3 aday olarak Ankara'ya çağırıldık ve Sayın Başbakanımız birlik ve beraberliğin sağlanması adına tek liste ile kongreye gidilmesi, bu listenin de tüm adayları içinde barındırmasını istedi. Bu süreç içerisinde Sayın Atay sadece bir kez beni telefonla aradı. Kongre sabahı listede kendi adımı göremeyince ilgili arkadaşları aradım ve neden listede olmadığımı sordum. Onlar da unuttuklarını belirttiler. Böylelikle Ankara'da bize Sayın Başbakanımızın tarafından iletilen tavsiyelerine uyulmadığını gördüm” dedi.
Kendisi hariç diğer tüm adayların Sadık Atay tarafından listeye alındığına işaret eden kaya, “İl başkanlığı için adı geçen arkadaşlarımızın ben hariç hepsi il yönetim listelerine alındı. Ama yönetimden istifa ettiler. Bu da birlik ve beraberlik için yapılan tek listeli seçimin amacına ulaşamadığını gösteriyor” şeklinde konuştu.
Son dönemde gerek genel seçimde gerekse yerel seçimlerde AK Parti'nin başarısı için elinden gelen tüm çabayı harcadığını savunan Şevket Kaya, yeni yönetim tarafından hiçe sayılmalarının ve kongre sonrasında gerçekleşen istifaların yakışıksız olduğunu sözlerine ekledi.