Kuruluşu 2009 yılında yapılan ve geçtiğimiz ayda kurucu meclisi oluşturulan Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği"ne Didim Turizm Derneği"nden tam destek geldi.

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliğinin büyük fayda sağlayacağını söyledi. Atabay, “Evet, Didim"e hizmet etmek isteyen herkesin duyduğunda ileriye ümit kar bakmasını sağlayacak bir oluşumdur Turizm alt yapı hizmet birliği. Başlangıç döneminde de başkanlığına Sayın Salih Bankoğlunun seçilmiş olması ayrıca önemsenecek bir olgudur. Tabii ki her yeni oluşumda olduğu gibi konunun iyi anlaşılamamasından kaynaklanan bir takım çekinceler ve soru işaretleri mevcuttur, fakat kuruluş prosedürü kanunla çerçevelendiğinden bu konuda herhangi bir soru işareti oluşmaması gerekir ve zamanla bunlar aşılacaktır. Esas olanın ilçeye hizmet etmek olduğu ve kesinlikle politik davranışlarla bu oluşuma zarar verilmemesi gerçeğidir ve bu tip yaklaşımlara asla müsaade edilmemelidir. Turizm derneği de kendisinden istenen kurucu isimleri oraya yollarken tamamen bu düşünce ile hareket etmiştir” dedi.

Atabay, bu tür kurumların kuruluşa aşamasında bir takım sıkıntıların her yerde yaşandığına işaret ederek, ““Basından takip edebildiğim kadarı ile başka il ve ilçelerdeki birliklerde de sıkıntılar vardır ve bunlar tüzük değişikliği gibi formüllerle aşılmaya çalışılmaktadır. Bizde de zamanla aksayan kısımlar daha pratik uygulamalarla aşılacaktır. Turizm Derneği olarak düşüncemiz Didim"in bu birlikten büyük fayda sağlayacağıdır, tüm kurum ve kişilerin içinde yer alsın almasın birliğe yardım etmeleri gerekir. Hali hazırda ilçemizde birçok konu için çalışan dernekler, kurumlar, oluşumlar vardır. Tüm bu çalışmaların devam ettirilip daha sonra turizm alt yapı birliği potasında eritilerek tek elden uygulamaya koyulması gerekir bunu başarabilirsek çok daha fayda sağlayacak somut sonuçlara ulaşabiliriz” diye konuştu.

TANITIM VE BİRLİKTELİĞE KATKI SAĞLAR

Turizm Altyapı Hizmet Birliğinin Didim"in tanıtımına da katkı sağlayacağını ve kurumları tek çatı altında toplayabileceğini savunan Atabay; şunları söyledi: “Mesela tanıtım için yapılan dağınık çalışmalar bu potada toplanırsa hem zaman hem maddi açıdan büyük kazanımlar sağlanır. Biz Turizm Derneği olarak üzerinde çalıştığımız her türlü konuyu olgunlaştırarak süratle bu birliğe taşıyacağız. İlçemizin çözülmesi gereken çeşitli problemleri vardır, bunların artık tek elden çözülmesi çok zordur o yüzden ortak çalışma kültürümüzü geliştirmek mecbur etindeyiz, Bunlar bizim dilek ve temennilerimiz, tabii ki birlik kendi plan ve programını yapacaktır ve uygulamaya koyacaktır”