İşçileri zor durumda bırakmak istemediklerini belirten Azbazdar, "Ancak, zararına üretim yapan fabrikayı çalıştırmak intihar olur. Sadece fabrikayı değil, bir bütünü, ortakları, kooperatifleri düşünmek zorundayız" dedi.
Ekonomik olarak para kazanamadığı gibi geçen yıl 15 milyon lira zarar eden fabrikayı çalıştırmalarının şu an mümkün gözükmediğini ifade eden Azbazdar, açıklamasında "Olaylara bir pencereden bakmamak gerekiyor. Popülizm yapamam. Önünü görmediğim bir konuda bir şey söyleyemem dedim. Onlarda eylem kararlarını açıkladı. Hak arama çabalarını anlıyorum. Ancak, kuruma zarar verilmemesini istedim. Sendika keşke, fabrika zarar ederken ve bu ortamda bile yüzlerce personel işe alınırken bu tavrını gösterebilseydi. Kurum zarar ederken işçiler, sendika neredeydi? Şimdi çiftçi sıkıntıya girdi. Pamuk Birliği'nin sıkıntıya düşmesi üreticiye verilen fazla farktan dolayı değildir. Her sene göz göre göre 14- 15 milyon TL zararına çalıştırılan fabrikadandır" diye konuştu.
İşçilerin mağdur edilmesini istemediklerini anlatan Azbazdar, sözlerine şöyle devam etti: "İşçilerimizi mağdur etmek istemiyoruz. Yeni bir kısa çalışma paketi açıklandı. Eğer böyle bir hakkımız olursa müracaat edeceğiz. Birinci önceliğimiz kooperatif ve üreticilerimizdir. Sanayi işletmelerimizi daha sonra ele alabiliriz. Ortaklarımız mal sahibimizdir. Herhangi bir sendikası olmadan, doğa şartlarıyla, dünya piyasası şartlarıyla üretim yapmaya çalışan, biçare duruma düşmüş ortaklarımız varken zarar eden fabrikayı çalıştırırsak Donkişot'luk yapmış oluruz"