Bir dönem ADÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de yürüten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, uyguladığı tamamlayıcı tıp tedavileri ile sadece Aydın’da değil tüm Türkiye’de kanser hastalarına şifa dağıtan bir öğretim üyesi olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıllarda üniversitenin en üretken öğretim üyesi seçilen ve çok yönlü çalışmalarıyla gerek meslektaşlarının gerekse hastalarının büyük saygı ve sevgi duyduğu Prof. Dr. Birincioğlu, alternatif tıp alanında aldığı yurt içi ve yurt dışı eğitimlerle yüzlerce hastaya umut oluyor.
Özellikle kanser hastalarının kemoterapi sonrası yaşam kalitesini artırmak ve yaşam süresini mümkün olduğu kadar uzatmak için tamamlayıcı tıp yöntemini uygulayan Birincioğlu, kanser hastalarının uykusuzluk, gerginlik, kilo gibi pek çok derdine derman oluyor. Günümüzde bilimsel kabul gören, Dünya Sağlık Örgütü ve Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) tarafından tanınan akupunktur tedavisini, ADÜ’de başarıyla uygulayan Prof. Dr. Birincioğlu, Gazi Üniversitesi’nden aldığı eğitimin yanı sıra Sağlık Bakanlığı onaylı akupunkturist lisansına da sahip bulunuyor.
Kökeni çok eskilere dayanan, insanı beden ve ruh birlikteliği içinde ele alan tespit ve tedavi yöntemi olan akupunkturu ve bitkisel tedavi yöntemini, sadece kanser hastalarına değil sigarayı bırakmak isteyenlerden obezite hastalarına, sinirsel bozuklukları olanlardan baş ağrısı çekenlere kadar pek çok hastasına uygulayan Prof. Dr. Birincioğlu, geleneksel tıbba alternatif değil tamamlayıcı olan ek tedavi yöntemleri ile sadece günümüzün değil, geleceğin de saygın hekimlerinden biri olarak tıp dünyasına adını altın harflerle yazdırıyor.
Söke doğumlu olan ve yaşadığı coğrafyanın zenginliklerini tıbbın hizmetine sunarak kendini tamamlayıcı tıp alanındaki çalışmalara adayan Farmakoloji Uzmanı Mustafa Birincioğlu, dünyanın saygın kliniklerinde bitkisel farmakoloji alanında aldığı eğitimlerle dikkat çekiyor. Çin Bitkileri Farmakolojisi üzerine dünyanın en ünlü enstitülerinden The Foundation for Advenced Education in the Sciences (FAES) ve Klinik Araştırmaların Pratik ve Esasları üzerine National Institutes of Health’den Klinik Farmakoloji eğitimi de alan Prof. Dr. Birincioğlu, dünyaca ünlü bilim adamları ile yaptığı çalışmalarla da tanınıyor. Prof. Dr. James M. Downey ve Prof. Dr. Miral Dizdaroğlu’yla bir dönem beraber çalışan Prof. Dr. Birincioğlu, Güney Alabama Üniversitesi, National Institutes of Standards and Technology (NIST) ve National Institutes of Health (NIH) Enstitülerinde de çalışmış bir bilim insanı olarak biliniyor.
Prof. Dr. Birincioğlu, doğumla başlayan ve ölümle sonlanan yaşam sürecinde, bedensel ve zihinsel, doğal ve enerjik yaşamayı olanaklı kılacak, sağlıklı yaşlanma için gereken ne varsa bünyesinde barındıran koruyucu tıp uygulamaları içerisinde gösterilen antiaging konusunda yaptığı çalışmalarla da tanınıyor.