Konuşmasına anne ve babalara seslenerek başlayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, tercih döneminde büyük bir heyecanın yaşandığına işaret etti. Rektörlerin TRT ekranlarından doğru ve güzel mesajlar vererek öğrenciler ve velilerini yönlendirmeye çalıştığını belirten Birincioğlu, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öncelikle yer itibariyle ve coğrafi özellikleri yönünden övgüye değer bir yer. Evliya Çelebi bölge için ‘Dağların yağ, ovalarından bal akar’ diyor. 22 ayrı antik kenti bünyesinde barındıran Aydın, yaşamak ve yaşlanmak için ideal bir bölgedir. Aynı zamanda okumak içinde ideal bir bölgedir. Üniversitemiz 1992 yılında kuruldu. Genç üniversiteler arasında büyüklük olarak orta boy bir üniversite. 11 fakülte ve 17 meslek yüksek okulumuzda 28 bin 200 öğrenci mevcudumuz var. Genç üniversitelerin öğrenci sayıları hemen hemen bir birine yakındır. Bu nedenle bu üniversiteleri coğrafi özellikleri ayıracak. Gerek maliyet gerekse yaşan kolaylığı bakımından herkes genelde kendi bölgesindeki üniversiteye gitmeye çalışır. Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinin 3’te 1’i Ege Bölgesi’nden diğerleri ise Türkiye’nin farklı bölgelerinden. Çocuğunun peşi sıra yerleşim yerini değiştirmeyi düşünenler için Aydın büyük bir fırsat. Çocuğunuzu alın gelin, mükemmel, huzurlu ve uygun bir ortamda yaşamınıza devam edin” diye konuştu.

“BİR ÜNİVERSİTE HER KONUDA İYİ OLAMAZ”

Öğrencilerin neden ADÜ’yü tercih etmesi gerektiği konusunda da bilgiler veren Birincioğlu, “İlk 10 bindeki öğrencilerimize sesleniyorum. Tıp tercih edecek öğrencilerimiz puanınız yetiyorsa büyük üniversiteleri tercih edin eğer puanınız yetmiyorsa ilk tercihiz ADÜ olsun. Veterinerlik ve Ziraat Fakültelerimiz eğitim için çok uygun potansiyele sahip. Biz üniversitemizin stratejik yönetimini tespit ettik. Bir üniversite her konuda iyi olamaz. ADÜ denince akla gelecek ve başarılı olunacak bölümlerin neler olacağı konusunda tartıştık. Biz dört tane sahayı stratejik saha olarak belirledik. Diğer başarılı bölümlerimize ilave olarak belirlediğimiz bu alanlar Tarım, Turizm, Enerji ve Antik Kentlerdir. Aydın’ın tarımsal potansiyeli zaten herkesçe biliniyor. Bünyesinde 5 tane turizm okulu olan başka bir üniversite yok. Biz turizmde Adnan Menderes Üniversitesi olarak bir numara olmaya adayız. Turizme en fazla eleman yetiştiren üniversite biziz. Bunanla gurur duyuyoruz ve bu daha da iyi olacak. Enerji konusunda da Aydın jeotermal, güneş ve rüzgar enerjisi bakımından Türkiye’nin en iyi kaynaklarına sahip. Biz bu kaynakları geliştirecek ve kullanıma sunarak teknik elemanları yetiştirmeye gayret ediyoruz. Dünyada ve Türkiye’de 22 ayrı antik kent bir arada olan bir bölge yok. Aydın’ın bu özelliğini yazıp çizecek ve dünyaya tanıtacak bireyler yetiştiriyoruz. Özellikle Arkeoloji bölümüne destek veriyor ve yatırım yapıyoruz” şeklinde konuştu.

ADÜ’YE YENİ FAKÜLTELER GELİYOR

ADÜ’nün bölümlerini tanıtan Birincioğlu, “Tıp, Veteriner, Ziraat ve Fen Edebiyat Fakültelerimiz aynı şekilde 3 binin üzerinde öğrencisi var ve tercihe şayan durumda. Eğitim Fakültemiz, Eğitim Fakülteleri arasında çok iyi bir noktada bulunuyor. Nazilli’de İktisat Fakültesi var. İktisat düşünen varsa Nazilli çok güzel bir seçenek. Bu yıl ilk kez Gıda ve Makine Mühendisliği sahasın öğrenci alacağız ve eğitim dilimiz İngilizce olacak. İnşaat Fakültemiz ve Söke İşletme Fakültesi ek kontenjanla öğrenci alacak. Nazilli İletişim, Güzel Sanatlar ve Diş Hekimliği yapılandırmaya çalıştığımız diğer fakültelerimiz” ifadelerini kullandı.

“AYDIN GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR”

ADÜ’nün kampuslarını tanıtan Rektör Birincioğlu, öğrencilere Aydın’da özel ve devlet olmak üzere çok sayıda yurt ile barınma imkanı sağlandığına değindi. “Aydın şahane bir yerdir” diyen Birincioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Aydın’ın şuan 1 milyon nüfusa sahip ve 2023 projeksiyonu ise 3 milyon. İstanbul-İzmir otobanının yapılması ve Ankara-İzmir hızlı tren hattının yapılması bu bölgeye büyük bir akım sağlayacaktır. Aydın, önümüzdeki dönemin parlayan yıldızıdır. Bu nedenle Aydın hem okumak hem de daha sonra iş sahibi olup yerleşmek için uygun bir bölgedir”

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png