YGS 2012'de Türkiye birinciliğini Osmaniye'den Sümeyye Nur Satin ile paylaşan Konya'dan Abdullah Coşkun açıklama yaptı.

YGS birincilerinden Abdullah Coşkun, sonuç açıklandıktan sonra Konya'da bir açıklama yaptı.

Coşkun, "Başarıyı bekliyor muydun" sorusunu "Açıkcası biz sınıf olarak böyle bir başarı bekliyorduk. Ben değil ama sınıftan birinin birinci olmasını bekliyorduk" diye yanıtladı

"Nasıl çalıştığı" sorusuna ise "Aslında çok ilginç bir sistem yok. Herkes ne yaptıysa biz de öyle yaptık. Öğretmenlerimiz bize yol yordam gösterdiler" karşılığını verdi.

 

Hangi bölümü tercih edeceği sorulan Abdullah Coşkun, şöyle konuştu: "Tıp fakültesi düşünüyorum. Hangi üniversite olacağına karar vermedim. Ama Konya'da kalacaksam da Mevlana Üniversitesi'ni düşünüyorum."

SÜMEYYE NUR SATİN'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) tüm puan türlerinde 500 puan alarak Türkiye birincisi olan Sümeyye Nur Satin, sonucun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi

Osmaniye TOBB Fen Lisesi öğrencisi Sümeyye Nur Satin YGS’de tüm puan türlerinde 500 puan alarak, Konya’daki Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi’nden Abdullah Coşkun’la birlikte birinciliği paylaştı.

Ev hanımı bir anne ile memur bir babanın kızı olan Satin, ailesiyle Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ı makamında ziyareti sırasında, başarısını planlı çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Üç kardeşin en büyüğü olan Satin, böyle bir başarıyı beklemediğini, cevaplarından emin olmadığı soruların bulunması nedeniyle sonucun kendisi için sürpriz olduğunu belirtti.

Okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerinin yardımıyla bu başarıyı elde ettiğini ifade eden Satin, şunları kaydetti:

”Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu birinci aşamaydı ikinciye de çok çalışacağız inşallah. Tıp fakültesini düşünüyorum. Doktor olmak istiyorum. Aslında çok karışık duygular içerisindeyim. Heyecanlıyım, söyleyecek söz bulamıyorum. Sınav sonucuma evde baktım. Çok mutluyum.”

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde memur olan Baba Celal Satin ise ”Çok sevinçliyim kızımla her zaman gurur duyuyorum” dedi.

Vali Cerrah da ”Osmaniye’nin adını duyurduğun için tebrik ediyorum. İnşallah ikinci basamakta da aynı başarıyı kızımızdan bekliyoruz” dedi.

Cerrah, Sümeyye Nur’a saat ve altın hediye etti.

ISPARTA’DA YGS SEVİNCİ

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı’nda (YGS) Isparta tüm puan türlerine göre Türkiye 7’ncisi, YGS 1’de 4’üncü, YGS 5’te ise 8’inci oldu. Isparta Valisi Memduh Oğuz, YGS başarısının mutluluğunu, "Bugün benden daha mutlu kimse yok" sözleriyle dile getirdi.

YGS 2012’de tüm puan türlerine göre ilk 10’un içinde yer alan Isparta’da büyük sevinç yaşanıyor. Isparta Valisi Memduh Oğuz, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, tüm öğretmen ve öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

Isparta’nın tüm puan türlerine göre Türkiye 7’ncisi, YGS 1’de 4’üncü ve YGS 5’te 8’inci olduğunu belirten Oğuz, başarının kent adına memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Isparta’nın bugüne kadar aldığı en iyi başarı olduğuna dikkati çeken Vali Oğuz, "Bugüne kadar hiç ilk 10’a giremeyen bir şehir konumundaydık. Bugün Isparta halkının eğitime verdiği önemin meyvesini aldık. Görev yaptığım süre içerisinde her fırsatta okulları ziyaret etim. Yüzlerce sınıfta, binlerce öğrenciyle görüştüm. Hedefimiz eğitim kalitesini artırmak ve derece almaktı. Bugün benden daha mutlu kimse yok" diye konuştu.

LYS BAŞVURULARI 24 NİSAN'DA

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanlarından biri 180 ve üstü puan alan adayların başvuracağı Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvurular 24 Nisan Salı günü başlayacak. LYS başvuruları 30 Nisan’da sona erecek.