Genç kız intihara teşebbüs edince, olay ortaya çıktı

Samsun'da 1 yıl önce akrabasının tecavüzüne uğrayan bir genç kız, 3 ay önce intihara kalkışınca tecavüz olayı ortaya çıktı. İki firari sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapılırken, hakime ifade veren genç kız, sanıkların ikisinden de şikayetçi olduğunu belirterek, "Biri kapıda bekledi, diğeri bana tecavüz etti" dedi.

Samsun'un Gaziosmanpaşa Mahalesi'nde geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda, Z.K. (16) çalıştığı markete gitmek için sabah saat 07.30'da otobüs beklerken, akrabası olan 32 yaşındaki evli Yüksel K. ile 28 yaşındaki Hasan K. otomobil ile yanında durdu. Genç kızı, "işe bırakalım" diyerek otomobile alan 2 kişi kızı otomobil ile Tekkeköy İlçesi'ndeki bir eve götürdü. Burada iddiaya göre Hasan K. kapıda beklerken 10 aylık evli olan Yüksel K. ise genç kızı tehdit ederek zorla cinsel ilişkiye girdi. Yüksel K., daha sonra kızı çalıştığı iş yerine yakın bir yerde bırakarak kaçtı.

Yaşadığı olayın etkisinden kurtulamayan Z.K., ailesine bir şey anlatamayınca bunalıma girip yaklaşık 3 ay önce hap içerek işyerinde intihara kalkıştı. Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan genç kız, kendine geldikten sonra başına gelen olayları polise anlatarak şikayetçi oldu. Ancak Yüksel K. ve Hasan K. kayıplara karıştı. İki sanık hakkında ise Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tecavüz suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yapılan ilk duruşmaya katılan Z.K., psikolojik tedavi görmeye başladığını söyleyerek, "Akrabam olduğu için bazen Yüksel beni arabayla işe götürürdü. Olay günü de beni görünce (Seni işe bırakayım) diyerek çağırdı. Ben de sakınca görmedim. Bir süre sonra ters yöne gittiğimizi farkettim ve arabadan atlamak istedim. Bana engel oldular. Beni bir köy evine götürdüler. Zorla eve soktular. Hasan kapıda beklerken Yüksel benimle 2 kez zorla ilişkiye girdi. Daha sonra da (Bunu kaç zamandır planlıyordum. Eğer birine bir şey anlatırsan seni de aileni de öldürürüm) diyerek beni tehdit etti. Korktuğum için bir şey söyleyemedim. Ancak çok bunaldım ve ölmek istedim. İkisinden de şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme heyeti, genç kızın beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespit edilmesi için duruşmayı erteledi.

HABERTÜRK