Son 3 yıl içinde çok sayıda hırsızlık olayında ahırlarından 3 ile 7 bin lira değerindeki büyükbaş hayvanları çalınan köylüler, iki ay önce Sirkenli Köyü Jandarma Karakolu yetkililerinin önerisi üzerine, aralarında topladıkları 5 bin 100 lirayla 12 güvenlik kamerası aldı. Anlaştıkları güvenlik şirketi, köyün içinde değişik noktalarda bulunan telefon direklerine güvenlik kameralarının montajını yaptı. Kamera görüntüleri de köy bakkalına kurulan bilgisayara aktarılmaya başlandı. 
 
KAMERALARDAN SONRA HIRSIZLIK OLMADI 
Kamera taktırdıktan sonra köylerinde hiç hırsızlık olayının yaşanmadığını söyleyen Sirkenli Köyü Azası, 41 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Şahin Köylü, "Köyümüzde neredeyse ahırından inek çalınmayan ev kalmamıştı. Jandarmaya başvuruyorduk. Bir gün jandarma yetkilileri, Cağşırlı Köyü’nde köylülerin köyün her yanına kamera taktırdığını, bizim de taktırmamız halinde hırsızların bir daha köye yaklaşamayacağını söyledi. Biz de kendi aramızda para toplayıp güvenlik kamerası taktırdık" dedi. Köylü, güvenlik kameralarının takılmasının ardından hiç hırsızlık olayı yaşanmadığını anlattı. Köylü, "Keşke daha önce taktırsaymışız. Kendimizi güvende hissediyoruz" diye konuştu. 
 
KÖY BAKKALI KAMERA MERKEZİ OLDU 
Kamera görüntülerinin aktarıldığı bilgisayarın kurulduğu köy bakkalının sahibi 28 yaşındaki iki çocuk babası Erman Turun da "Ben biraz teknolojiden anladığım için bilgisayarı buraya kurduk. Bir sorun olursa buradan görüntüleri inceliyoruz. Sadece hırsızlara karşı etkili olmadı bu kameralar. Köy meydanında bir tantana ve kavga çıkarsa, kimin ne yaptığı da görüldüğü için kavgalar azaldı" açıklamasında bulundu. Adanalı sanatçı Murat Kekilli’nin akrabası olan ve köyde çiftçilik yapan 49 yaşındaki üç çocuk babası Beşir Kekilli ise ahırına daha önce hırsız girmeye çalıştığını söyledi. Kekilli, "Benim ahırıma daha önce hırsız girmeye çalıştı. Yakalayıp dövdük. Hırsızların mahkemesi kısa sürede bitti ve az cezalarla kurtuldular. Benim mahkemem ise 5 yıl sürdü. Korkudan eve gidemiyordum. Şimdi biraz rahatladım. Çünkü kamera var" dedi. (DHA)