Son antrenmanda Caner Erkin'le yaşadığı gerginlikle ilgili Semih, bu tür olayların antrenmanlarda çok normal şeyler olduğunu ifade etti.
 
Semih, “Caner çok sevdiğim kardeşim benim. Aramızda bazen şakalaşmalar da oluyor, bazen tartışmalar da oluyor. Bugün de 5'e 2 oynarken öyle bir tartışmamız oldu. Ben ondan özür diledim, o da benden özür diledi ve olay orada kapandı. Sahada böyle şeyler her zaman oluyor ve olmalı. Kazanma hırsı, mücadele azmi ve forma kapma savaşı olan tüm takımlarda bu tür görüntüler olur ve olmalıdır da... Ama bunlar her zaman sahada kalıyor. Kendisi dışarıda zaten her zaman görüştüğüm bir kardeşim. Bazen böyle tartışmalar ve gerektiği yerde sertlik gayet güzel oluyor. Bunlar motivasyonumuzun hep üst seviyede olduğunu gösterir” diye konuştu.
Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarının çok iyi gittiğini ve deplasmandan kazanarak döneceklerine inandığını kaydeden Semih, iki takımın da futbol oynamayı arzu ettiğini, bu tür maçlarda daha iyi performans sergilediklerini de sözlerine ekledi.
 
"Hırvatistan ile oynanacak play-off maçlarında sahada olmak istiyorum"
 
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Semih Şentürk, (A) Milli Futbol Takımı'nın 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off maçında Hırvatistan'la eşleşmesi sonrasında herkesin, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki maçın son dakikasında Hırvatistan'a attığı golü hatırladığını belirterek, o golü kendisinin de unutamadığını ve o büyük mutlulukları tekrar yaşamak istediğini ifade etti.
Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulunan Semih, eşleşme sonrası bir çok kişinin kendisini aradığını dile getirerek, şöyle konuştu:
“Beni belki 50 kişi aradı ve Hırvatistan'a attığım golü hatırlattılar. Tabi onlar geçmişte kaldı, şimdi günümüze bakmamız gerekiyor. Milli takımımız şu anda istenilen futbolu oynamıyor, ama sonuçta hedeflediğimiz play-off'lara kaldık. Grup maçlarında her ne kadar iyi oynamasak da, artık final anlamına gelen iki karşılaşma oynayacağız. Tabii ki 2008'e göre şu an daha iyi durumdayız. Ne diyeyim inşallah 2008'deki gibi olur, biz kazanırız. Çünkü, Avrupa Şampiyonası gerçekten önemli bir turnuva. İnsan orada futbolcu olduğunu hissediyor. Sonuçta ilk maçı evimizde oynayacağız, ilk maçta turu getirecek sonucu elde etmemiz gerek. Şu an sakatlıktan sonra ben de yeni yeni performansımı artırmaya başladım ve forma giriyorum. Maça daha bir ay var. Fenerbahçe'de başarılı olup, milli takımda yer almak ve Hırvatistan maçında sahada olmak istiyorum.”