Tutuklu sanık gazeteci Tuncay Özkan ve izleyici bölümünde oturan yandaşlarının şovu duruşmada gerginliğe neden oldu. Özkan duruşmanın öğleden önceki bölümünde ikametgah adresinin sorulması üzerine "O değişecek. Onu siz değiştireceksiniz. Yoksa bana kat çıkma izni vereceksiniz" diyerek adeta mahkemeyle dalga geçti.

BURASI TEŞHİR SALONU DEĞİL

Bu sırada izleyicilerden bir grup Özkan'ı alkışladı. Mahkeme Başkanı Şengün, "Burası teşhir salonu değil, duruşma salonu. Hepinizi dışarı çıkarırım, emeğinize yazık olur" dedi. Özkan da "Bir yıldır beni göremiyorlar ve bu kadarına müsamaha gösterin" dedi. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde de söz alan Özkan, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'e 'Aramızda bir husumet var mı Sayın Başkanım' diye sordu. Şengün'ün 'mahkemenin kimseye husumeti olamaz' demesi üzerine Özkan şöyle konuştu:

BASINI ŞİKAYET ETTİ

'O zaman usulle ilgili bir şey söylemek istiyorum. Sanıklarla ilgili her gün yayınlar yapılıyor. Kızımla annemle konuşmalarım iddianamede yer alıyor. Bana ve avukatıma dahi verilmeyen savunmam ertesi gün basında yer alıyor' diye konuştu. Bu konuyla ilgili mahkemenin neden bir şey yapmadığını soran Özkan'a, Şengün, mahkemenin bu konuda ilgili yerlere başvurduğunu söyledi.

Şengün'ün sanık ve müdafilerin bazı konuşmalarını alkışlayan izleyicileri uyarmasını eleştiren Özkan, taraftarlarının şovuna izin verilmesini istedi. Özkan 'Televizyon kanallarının kişilik haklarımıza hakaret etmesine izin veriyorsunuz. Ama buradaki insanlara kızıyorsunuz. Bu insanlar bize değil, vatana, ahde vefaya, Mustafa Kemal'e aşklarını anlatmaya geldiler' dedi.

ŞENGÜN JANDARMAYI ÇAĞIRDI

Özkan'ın bu sözlerinin de bazı izleyiciler tarafından alkışlanması üzerine Mahkeme Başkanı Şengün, jandarmaları çağırdı. Bunun üzerine Özkan, 'Bunu yaparsanız gerçekten tarafgir olmuş olursunuz. Bunu yapmayın Başkan' dedi. Bu sırada bazı izleyiciler salondan dışarı çıktı. Özkan'ın yüksek sesle konuşmaya devam etmesi üzerine Şengün, Özkan'ı birkaç defa' sakin olun' diyerek uyardı. Özkan, hükümete muhalefet ettiği için tutuklandığını söyleyen Özkan, "Ben AKP iktidarının gitmesi için her şeyi yaparım" şeklinde konuştu.

TOLON'DAN REDDİ HAKİM TALEBİ

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı Köksal Bayraktar üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun dört ayrı aile vakfıyla yakın bağlantı içinde bulunduğunu öne sürerek, davadan çekilmesini talep etti. Bayraktar, 'Aksi halde biz kendisini reddetmek mecburiyetinde kalırız' diye konuştu. Tutuklu sanık Adil Serdar Saçan ise duruşmanın talepler bölümünde savunmaya yönelik gelen CD'lerin cezaevi idaresi tarafından kopyalandığını ve bunların başka yerlere verilebileceğini öne sürdü. Saçan, 'Koğuşlarda televizyon var. İnternete bağlanamayız. Radyo yayınını alamayız. Bilgisayar olsa ne zararı olabilir' diyerek koğuşlara bilgisayar talep etti.- yenişafak