Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı tarafından sürdürülen kampanya kapsamında, görevli sağlık personeli ilçe merkezinin belirli noktalarına standtlar açarak, 8 bin YTL ödüllü sigarayı bırakma kampanyası hakkında hem halkı bilgilendiriyor hem de katılım formlarının doldurulması hakkında yönlendiriyor. Kampanyanın Kuşadası'nda yoğın ilgi gördüğünü belirten Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Dr. Şükrü Güngör, sigaranın insan hayatını tehdit eden en önemli faktör olduğunun özellikle altını çizerek, “Sigara, çağımızın insan sağlığını tehdit eden en önemli düşmanıdır. Bu noktada kampanyayı biran önce halkımızla buluşturarak sigaradan kurtulmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İlçemizin belirli noktalarına “Bırak Kazan” adı altında bilgilendirme standtları açtık. Tüm Kuşadalıları, sigaradan kurtularak sağlıklı bir hayat sürmeleri için kampanyamıza davet ediyorum. Gelsinler ve sigaradan kurtularak sağlıklı bir yaşamın ilk adımlarını atsınlar” dedi.
01-28 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak olan “Bırak-Kazan” kampanyasının son başvuru tarihi 30 Nisan 2008 olduğunu belirten Güngör ayrıca, “8 bin YTL para ödülünün verileceği kampanya kapsamında, başvuru formunun tamamını dolduran katılımcıların tamamı çekilişte dikkate alınacaklar. Ödülü hak edebilmek için katılımcıların 1 Mayıs 2008 sabahı sigarayı bırakmış olması ve izleyen dört haftalık süre içerisinde yani 28 Mayıs 2008 günü bitimine kadar hiç sigara içmemesi şarttır. Çekilişte kazananların kendilerine veya tanıdıklarına bu şartların sağlanıp sağlanmadığı sorulacak. Talihli katılımcının kendisinin ve tanıdıklarının bu şartın gerçekleştiğini belirtmelerinden sonra, kimyasal doğrulama testi uygulanacak. Sigara içmediği kimyasal doğrulama testi ile de anlaşılırsa talihli katılımcı 8 bin YTL olarak belirlenen ödülü hak etmiş olacak” dedi.
“Bırak-Kazan” kampanyasına katılıp form dolduran vatandaşlar, doldurdukları katılım formlarını İl Sağlık Müdürlükleri, Sağlık Grup Başkanlıkları ve Toplum Sağlığı Merkezleri, Devlet Hastaneleri, Sağlık Ocakları veya Aile Sağlığı Merkezleri ile Sağlık Evleri"ne son başvuru tarihi olan 30 Nisan 2008 tarihine kadar teslim edebilecekler.